"Златно момиче" стана лице на София - Европейска столица на спорта

OFFNEWS 28 ноември 2017 в 14:05 3813 0

Бившата гимнастичка и бронзова медалистка от Рио 2016 Християна Тодорова беше представена като лицето на инициатива София – Европейска столица на спорта.

Това стана навръх рождения ден на грацията по време на пресконференция за представянето на инициативата и 75-ата годишнина на НСА. Обявяването на официалният старт на София 2018 е предвидено от 18.00 ч. в НДК в събота и кулминацията в него ще бъде символичното връчване на знамето за Европейска столица на спорта от президента на АСЕС Европа Джан Франческо Лупатели в ръцете на кмета на София Йорданка Фандъкова.

На сцената тя ще бъде придружена от олимпийски шампиони и спортни легенди, от управата на София 2018, от ръководителите на асоциацията на европейските градове и столици на спорта АСЕС Европа и от представители на европейски столици и градове на спорта.

Християна ще бъде водеща на церемонията и ще бъде изведена на сцената в НДК в събота от своите доскорошни съотборнички от ансамбъла и треньорката Ина Ананиева.

Веднага след това, точно в 18.15 ч. завесите на огромната сцена ще се вдигнат за да започне величественият спектакъл, подготвен от творчески екип с ръководител проф. Кирил Андонов, пом.-ректор на НСА, който днес разкри, че в него ще участват над 600 души, 500 от които студенти от НСА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews