КЗК обвини в злоупотреба с монопол ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про

Светослав Метанов 06 юли 2017 в 10:17 5412 3

Комисията за защита на конкуренцията обвини в злоупотреба с господстващо положение разпределителните и снабдителните предприятия от икономическите групи ЕВН, ЧЕЗ и Енерго-Про.

Антимонополното ведомство е установило, че предприятията във всяка от икономическите групи прилагат обща стратегия и практики, с които дискриминират независимите търговци извън съответните групи и ограничават търговията с електрическа енергия по свободно договорени цени.

Според твърденията на КЗК ЕВН, ЧЕЗ и Енерго-Про обменят в рамките на групите си съществена информация за клиенти, които преминават от доставка по регулирани към доставка по свободно договорени цени и забавят издаването на необходимите документи, дружествата възпрепятстват процеса на първоначална смяна на крайния снабдител с доставчик по свободно договорени цени.

На трите дружества е определен 30-дневен срок за запознаване с материалите по преписката и представяне на писмени възражения по предявените твърдения, обясниха от КЗК.

"Ще се запознаем с материалите по преписката и ще се възползваме от възможностите за представяне на своята позиция по тях. Що се отнася до развитието на свободния пазар на електроенергия в България, то ЕВН винаги е била сред компаниите, работещи активно и целенасочено за неговото пълноценно въвеждане, прозрачност и европейска интеграция", коментираха от доставчика на ток в Южна България за OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

06.07 2017 в 13:23

Щом дори в Англия заговориха за ре-национализация на ключовите отрасли, като енергия и вода, значи времето е повече от дошло.
Този експеримент с масовата приватизация премаза всичкото което народите бяха изградили за себе си и го раздаде на неколцина ....

63994

1

Red or Dead

06.07 2017 в 10:45

Стига номера от селски вечеринки.....БОКЛУЦИ.......разкарайте всичката ГМЕЖ от България дето ИЗСМУКА всичките и без туй малко останали след дерьмокрацията живителни сокове на ИЗТЕРЗАНИЯ до крайност българин, ТОВА и без туй скоро ще се случи, неизбежно е, рискувате и вие да бъдете ИЗМЕТЕНИ с помията, не че не го заслужавате, де!