ТЕЦ-ът на Доган дължи 37,5 млн. лв. на Булгаргаз. Запорираха му сметките

OFFNews 11 март 2022 в 13:56 2770 2

Задълженията на ТЕЦ “Варна” към 8 март са 37,5 млн. лв., а “Булгаргаз” започва запор на сметките ѝ. Това съобщава министърът на енергетиката Александър Николов в писмен отговор на въпрос на депутата от “Демократична България” Ивайло Мирчев.

На 2 март Мирчев попита министъра какви са задълженията на ТЕЦ “Варна” към “Булгаргаз” ЕАД, какви са причините за натрупването им и защо държавата не е започнала да си ги търси. Дружеството е мажоритарна собственост на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Всичките 37,5 млн. лв. са за неплатени, но доставени или резервирани количества природен газ, както и за неустойки, като тези задължения са възникнали само за два месеца - януари и февруари тази година, отговаря министър Николов.

Още на 1 февруари “Булгаргаз” е спрял доставките на газ за ТЕЦ “Варна”, като я е поканил да погаси дължимите суми в пълен размер до 10 март.

“От страна на дружеството ще бъдат предприети всички предвидени в закона мерки за събиране на натрупаните вземания, които включват запор на банкови сметки на длъжника, образуване на искови и изпълнителни производства със съответните обезпечителни мерки”, увери министърът на енергетиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

610

2

Kиро Ванкувара

11.03 2022 в 17:57

Е щеше ама, стана грешка.. и други грешки ще излязът сорос пърдон скоро на яве. Надали ще каже някой, ама а дано :)

75

1

230 млрд баксов

11.03 2022 в 14:53

Ако беше на власт боко веднага щеше да плати дълговете на доган с наши пари.
Както плати тръбата на путин с наши пари и без разклонение за България.
 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл