Звездата от Killing Eve с награда на театралната публика в Лондон

OFFNews 13 февруари 2023 в 20:15 2528 0

Jodie Komer

Снимка Facebook page of Killing Eve

Jodie Komer

Англичанката с руски акцент, звездата Джоди Комър, която играе серийна убийца в сериала "Убивайки Ийв", получи приза за най-добро актьорско изпълнение на театралните награди на публиката в Лондон, съобщи АП. В първа серия от втория сезон на сериала играе и българският актьор Венцислав Янков, в кратка, но силна сцена.

Жените доминираха сред наградените. Тази година категориите са полово неутрални.

На церемонията в неделя Гуинет Кийуърт спечели награда за най-добро поддържащо изпълнение в пиеса за ролята си на Скаут в "Да убиеш присмехулник".

За най-добра нова версия бе награден спектакълът "Петел" ("Cock") на Майк Бартлет. За най-добро поддържащо изпълнение в мюзикъл беше отличена Кортни Боуман за "Професия блондинка: мюзикълът".

За най-добър нов мюзикъл бе награден "Бони и Клайд". Победител на вечерта стана "Моят съсед Тоторо", адаптация на класическата анимация на студио "Гибли". Представлението спечели пет награди, включително за най-добър режисьор на Фейлъм Макдърмът.

Театралните награди на публиката се връчват за 23-и път. Те се спонсорират от уебсайта WhatsOnStage.com. Номинираните и наградените се определят със зрителски вот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови