Георги Георгиев зове Терзиев и Спаси София: Долу ръцете от ''Патриарха''

OFFNews 29 април 2024 в 15:18 7847 7

Паркиране на Патриарха

Снимка Фейсбук на Георгиев

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС настояваме Васил Терзиев незабавно да излезе пред медиите и гражданите и да обясни какво транспортно решение предлага той за бул. „Патриарх Евтимий“. Изпълнението на новата организация на движение трябва да бъде незабавно спряна и да се започне активен диалог с живущите за неговата преработка. 

За това призова общинският съветник от ГЕРБ-СДС и зам.-председател на СОС Георги Георгиев във фейсбук. Екипът на Васил Терзиев и спасителите от „Спаси София“ с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. „Патриарх Евтимий“ в центъра на София, допълва той. 

И обяснява какъв е проблемът с проекта, "който реализират, докато лъжеха, че просто кърпят дупки":

Намаляват лентите за движение от 3 на 2, като ще се паркира в една от двете - тоест, автомобилният трафик ще е в една лента, защото в другата колите ще маневрират за паркиране. Това ще е кошмар за трафика около НДК. Повече задръствания, по-мръсен въздух и хиляди граждани в своите коли в час пик в една активна лента, вместо в три.

Премахват 140 паркоместа за автомобили, а не 50, както твърдят. Къде ще паркират живеещите в района? Екипът на Терзиев им предлага паркинга до националния стадион.... Гениално, нали? Умно и красиво решение, без съмнение. Със същия успех могат да предложат и паркиране на стадион „Герена“, защото ГЕРБ и Фандъкова построиха метро и до там.

Поне 500 000 лв. струва този безумен експеримент с предизвестен край. Това са ужасно много пари, за което внасям официално питане за сумата, която екипът на спасителите са кани да изхарчи.

Прави се на тъмно и след откровени лъжи от Васил Терзиев и групата на ПП-ДБ-Спаси София. До преди 7 дни твърдяха, че само кърпят дупки по бул. „Патриарх Евтимий“ и опитаха да скрият, че го правят за бъдещата велоалея. Не са проведени каквито и да било обсъждания с хората - тезата, че проектът е представян преди 3 години, е несъстоятелна, защото точно заради становището на хората от тези обсъждания, проектът беше спрян и не беше реализиран от екипа на г-жа Фандъкова.

Не може да управляваш въпреки гражданите. Не може и да “спасяваш” София, която с живи вериги отказва да бъде “спасена”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

7

craghack

30.04 2024 в 16:45

Този, че търси да извлече дивиденти е ясно, но и решението, което натрисат на хората там е напълно малоумно. Защо трябва на инат да се прави нещо, което не се приема от живущите в района?

3700

6

опетков

30.04 2024 в 10:53

Гаврилов, ако живееше в тази зона, друга песен щеше да пееш.
Опропасти София скоро ще ядат бой където и да се появят на обществено място в столицата. Мисля, че дори вече ги почнаха.

1000

5

4I4ATA

29.04 2024 в 21:34

Тоя глупак да вземе да се скрие и да не се покзава повече никъде! А цената на синята зона да се увеличи зверски! Поне 1000лв на година, на който не му харесва да си наеме гараж!

1000

4

PaulPierce

29.04 2024 в 20:02

За 3 месеца съсипаха красивият и подреден град, оставен от Генерал Бойко Борисов и госпожа Фандъкова :)))

14469

3

случайно прочетох

29.04 2024 в 18:21

Парко места само заживеещите в квартала!
Клиентите за заведенията да долазят до тях пеша или с метро!
Офисите в офис сгради с паркинги!
Две ленти са достатъчни, една за коли от квартала и една за линейки и пожарни.
Центърът не е място за рали!
Цървулите от ГЕРБ да чуват софиянци!

723

2

user4eto

29.04 2024 в 18:00

".. и не беше реализиран от екипа на г-жа Фандъкова."

Нагледахме се на фъндъка ремонтите и организацията за десетилетие. Не мерси.
Ходи да се жалваш пред арменския поп.

900

1

Gavrilov

29.04 2024 в 16:53

Аааа, гербавите искат диалог с гражданите?! Сефте!!!

Да проведем ли едни разговори със задна дата за всиките ви калпави ремонти и източени мангизи? За всички заменки, небостъргачи на калкан без разрешителни, презастроени квартали без въздух за птичка да прелитне?! А бе, герберасти мръсни?

Търси мангизите и ще намериш гербера. Били им много "умни и красиви" тия решения. Мамичката ви долна. Пределно сте ясни от коя страна сте вие, грозни, тъпи създания. Петнайсе ленти да стане булеварда. Три хиляди места за паркиране, за да цоцкаме синя зона до припадък.
Майната му на града от близо 2 милиона души. Важни са стоте паркоместа и хиляда души живущи там... Герберска логика пар екселанс.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews