Ива Митева отвори вратичка: Христо Иванов да ни поиска прошка

OFFNews 24 юли 2022 в 12:23 14736 16

Ива

Снимка БНР

Ива Митева от ИТН.

"Искахме този кабинет да се случи. ИТН се държаха изключително конструктивно, диалогично... Не мога да разбера защо е това фиксиране върху фигурата на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ. Ние сме зачеркнали името на Бойко Рашков, защото това е управленска програма. В такава програма да стои името на конкретен човек е странно. Ние сме записали - да се замени с "номиниране за Бойко Рашков". Ние казахме, че ще го подкрепим за председател на КПКОНПИ. Ако бъде направено предложението за Бойко Рашков и парламентът работи, ние ще го подкрепим".

Това каза пред БНР Ива Митева от ИТН. И допълни, че партията ѝ ще подкрепи антикорупционния закон, след като бъдат направени всички предложения.

"Вече ме е срам да гласувам закони, които са непрофесионални", каза тя.

По думите ѝ, ако няма възможност за съставяне на кабинет, мандатът трябва да бъде върнат и да се премине към предсрочни избори.

"След ситуацията от петък шансовете за съставяне на кабинет са малки. Христо Иванов трябваше да поиска прошка от ИТН, да видим дали можем да направим последен опит нещо да се поправи. Излязохме от коалицията заради счупеното доверие. Влизаме в диалог, бяхме искрени, а в същото време те задкулисно се договарят. Разбрах, че не ни уважават, че не ни смятат за равностоен партньор. Доверието и диалогът, които искахме да възстановим, не се получиха. Чуваме само едни обвинения - клиширани фрази, няма доказателства за нищо", добави тя.

В предаването "Неделя 150" Митева допълни, че мандатоносителят трябва да проведе разговор с парламентарно представените партии дали да се удължи мандата, за да може парламентът да вземе належащи решения.

"Най-спешно е решаването на въпроса за председател на КЕВР", посочи депутатът от ИТН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1810

14

Maxim

24.07 2022 в 21:42

Тази женица така и не разбра защо е в политиката. Много е неориентирана. Пази боже сляпо да прогледа.

545

12

wakeup

24.07 2022 в 16:38

Тази хистерична харпия се е обьркала нещо Истината е една - на Главния чалгар и кохортата му от тримата лакеи е платена много сериозна сума с идеята всеки път да саботират съставянето на правителство Един бърз преглед по банковите сметки на четиримата би изяснил всичко Тъпи и алчни и как иначе -на Чалгаря лечението струва хиляди а тримата знаят че трябва да използват момента и да осребрят подлостта си Говорим за няколко милиона за успешно изпълнена мисия и то не веднъж а 4 пъти и България да се гърчи

3650

10

ImBlack

24.07 2022 в 15:49

Да ходи на догановия заедно с макака и чалга мумията!!

1767

9

fiki

24.07 2022 в 15:29

избори и вън на чалгата, да останат само възродените шушумиги поне, като остане само една група гладки мозъци ще е по-лесна борбата срещу хитрите мафиотчета

12073

8

IvanofRumen

24.07 2022 в 14:40

Съществото който живее в мрака, Балабанов, къдравия провинциалист, Митева станаха много богати от поръчките, които изпълняват на хидроинженера.

318

7

Valioka

24.07 2022 в 14:06

Извинявайте, че сте тъпаци... Извинявайте, че провалихте за пореден път усилията, да излезем от корупционната кал... Извинявайте, че взимате кинти от ДПС, зашото сте техен продукт... Извинявайте, че обричате на провал съдебната реформа... Извинявайте, че ви има... Извинявайте, че ви видох...