Никола Минчев отрича да е подправял документи за Кирил Петков

Бащата на Петков заяви, че е готов да се яви на детектор на лъжата заедно с Атанас Русев, за да докаже думите на сина си за Пашата

Ружа Райчева 29 април 2024 в 14:59 4358 10

Никола Минчев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Никола Минчев

Бившият председател на парламента от "Продължаваме промяната" Никола Минчев отрече да има каквото и да е участие в скандала, разразил се покрай публикуваната в "Биволъ" информация, че съпредседателят на ПП Кирил Петков е станал служебен министър на икономиката с помощта на фалшифицирани от Лена Бориславова документи.

Бориславова е в ръководството на партия "Продъолжаваме промяната", откъдето стана депутат, а след като Кирил Петков стана премиер, тя бе назначена за шеф на кабинета му.

Обвиненията към Петков и Бориславова са, че са фалшифицирали подписите на участниците в управителния съвет на "Да запазим Корал", така че без да е имало реална среща, да премахнат Петков от Управителния, така че той да може да положи клетва като министър. Атанас Русев от неправителственото сдружение обаче отрича подобно заседание да се е състояло. След като днес Кирил Петков замеси името му това на сенчестия бизнесмен и бивш съдружник на Бойко Борисов Румен Николов - Пашата, основател на престъпната групировка СИК, Русев се закани, че ще заведе дело за клевета срещу Петков.

Името на бившия председател на парламента от "Продължаваме промяната" Никола Минчев също бе намесено в скандала с фалшифицираните документи, тъй като те са били принтирани в адвокатската кантора "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", където Минчев по това време с работел заедно с Лена Бориславова. Пред БНР той категорично заяви, че по никакъв начин не е замесен в казуса с неправителствената организация "Да запазим Корал".

"По никакъв начин не съм бил въвлечен в отписването на Кирил Петков от управителните органите на "Да запазим Корал". За самото сдружение съм работил по други казуси преди това, но конкретно по този не съм участвал по никакъв начин", каза той пред националното радио.

Междувременно бащата на Кирил Петков, Петко Петков, се закле в истинността на думите на сина си, след като Кирил Петков обвърза сигнала на Русев с Пашата.

Кирил Петков твърди, че Атанас Русев се обадил на баща му ядосан през 2022 г., когато самият Петков беше премиер и предаде на тогавашния главен прокурор Гешев списък с имената на 19 известни личности, за които според него има публични съмнения за участието им в корупционни и други престъпни схеми.

Във въпросния списък беше и Пашата. По думите на Петков Русев бил "ядосан" и поискал името на Пашата да бъде премахнато от списъка.

В публикация на профила си във Фейсбук Петко Петков се кълне в думите на сина си и пише, че е готов да се яви на детектор на лъжат заедно с Русев:

"Заклевам се, че Атанас Русев ми се обади с крясъци по телефона защо Кирил е сложил Пашата в списъка на бандитите за разследване. Русев е казвал много пъти пред мен и пред други, че е близък с Пашата и са спасявали Корал три пъти от други бандити. Лично аз съм виждал дясната ръка на Пашата Росен прегърнат с Атанас Русев на плажа на Корал. Готов съм да се явя на детектор на лъжата заедно с Русев. Аман от платени боклуци."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

100

10

Балканец

29.04 2024 в 20:00

И аз не съм подправял документи в полза на Кирил Петков.

345

9

Джендо Джедев

29.04 2024 в 17:25

@@йнометието на Боко и Шиши се включи предизборно с пълна сила. Докато докажеш, че нямаш сестра - и те изборите минали. Стар номер в стил "Бай Ганьо", гледали сме ги тия филми до втръсване. А шараните кълват на гола кука. Цирк!

345

8

Джендо Джедев

29.04 2024 в 17:23

Wenc,

В другата статия https://offnews.bg/politika/skandalat-s-falshifitciranite-dokumenti-se-zaplita-kiril-petkov-zabar-822271.html пише:

"Двамата с журналиста от "Биволъ" Асен Йорданов подали сигнал през юни 2023 г. и следващия месец били извикани в ДАНС да дават показания."

Малко по-надолу, в същата статия, пише:

"Попитани защо разкриват тази информация точно сега - малко преди да започне предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори и евровота, Атанас Русев отговори така:

"Когато установихме това нещо, единият човек беше премиер (б.а. Кирил Петков), а другият беше шеф на политическия му кабинет (б.а. Лена Бориславова). Знаете как се действа в тази държава"."

Последно, кога са го установии? ;) Цялата пушилка на биволите понамирисва. Яко!

605

7

Wenc

29.04 2024 в 17:02

Защото е правен файла на неговият компютър.

Русев не си е трал.. пуснал е жалба.
Защо ДАНС са си траели е въпроса.

Отговора е ясен на всички.

17439

6

мнение от IP

29.04 2024 в 16:32

За такова нарушение съдът ще постанови най-вероятно глоба, предвид обстоятелствата. Обаче Атанас Русев е абсолютна шушумига, защото не е казал това, когато Кирил Петков е премиер, нито след това, щото пък бил в Парламента. А Никола Минчев няма нищо общо, защото "автор на pdf файл" нищо не означава. Това не са генерирани автоматично метаданни.

2550

5

alfakentavur

29.04 2024 в 16:25

Нали се твърди, че Лена Бориславова ги е фалшифицирала?
Защо трябва Минчев да казва, че не го е правил. Добре. И аз не съм фалшифицирал документи за Кирил Петков :)

605

4

Wenc

29.04 2024 в 15:45

Чосър,
Какво да казваме за потока и ГКПП-то ?
Който е виновен - съд, затвор и каквото си надробил.
Никои няма против работещо правосъдие и спазване на законите.

Като стана дума за ГКПП-то - ще помоля като правят золуми някъде , да го правят по-кадърно. Да не се налага плащане на милиони обезщетения, както сега.

1855

3

Чосър

29.04 2024 в 15:25

Прави сте, момчета. Ако са фалшифицирали -- да си понесат наказанието. Кажете сега за Турски поток и ГКПП-то.. или те не са толкова интересни като някакви формалности по вписванията?

605

2

avitohol

29.04 2024 в 15:11

Абе Кирчо и да се е обадил и да не се е обадил това не отменя факта, че с КАКА ЛЕНА сте фалшифицирали документите.

605

1

Wenc

29.04 2024 в 15:01

И да се е обадил, какво от това.

Лена е подправила документите, Киро е нарушил закона.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews