Радев: Получих авангардно предложение от Главчев, все още не е разбрал с какво се е заел

OFFNews 20 април 2024 в 13:59 5207 2

Румен Радев

Снимка БГНЕС

Румен Радев

Президентът Румен Радев иронизира предложението на служебния премиер Димитър Главчев да стане и външен министър, след фиаското с новоназначения служебен външен министър Стефан Димитров и пропадналата номинация на Даниел Митов за поста.

"Вчера в края на деня получих това авангардно предложение", каза пред журналисти днес Румен Радев за предложението Димитър Главчев да поеме и поста на външен министър.

"Посъветвах го да проучи повече нещата, защото ми се струва, че той все още не е разбрал с какво се е заел като премиер, да не говорим за външен министър", добави държавният глава. Той съобщи, че в понеделник ще разговаря отново със служебния премиер. Ако той държи, приемам всички негови предложения, каза още Радев.

Имаме множество прекрасни дипломати, които са готови веднага да поемат министерството и да свършат работата по-добре от Даниел Митов, заяви президентът.

Държавният глава коментира темата преди официалното откриване на международния турнир Sofia Karate Open 2024 – Купа на президента в зала „Асикс Арена“ в столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

2

БотоксПутю

21.04 2024 в 05:41

Да не забравяме, че председател на комисията за външна политика в Парламента е доктор Боко Методиев Борисов.

1000

1

Чук и сръб

20.04 2024 в 16:42

Присмял се червен мунчо на жълт главчо!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки