Бившият пиар на ПП Диана Дамянова за аферата ''Корал'': Петков и Русев бяха съкровени приятели, нека се знае предисторията

OFFNews 30 април 2024 в 09:49 11998 9

Диана Дамянова

Снимка Архив

Диана Дамянова

Последният скандал с Кирил Петков, Лена Бориславова и сдружението "Да запазим Корал" има много простички отговори. Кирил Петков е жертва на една висша промисъл на българския законодател, който задължава всеки влизащ във властта за броени дни да се откаже от фирмите си. Това е нещо много "гениално", защото той веднага ги прехвърля на жена си, майка си, любовницата си, децата си, коментира в студиото на БНТ1 тази сутрин пиар експертът Диана Дамянова, която работеше за "Продължаваме промяната" преди и през първия им мандат.

Дамянова коментира скандала с фалшифицирани документи от заседание на Управителния съвет на гражданското сдружение "Да запазим Корал", което всъщност не е било проведено, но документът е бил нужен на Кирил Петков, за да може да бъде назначен за служебен министър на икономиката в кабинета на Стефан Янев през 2021 г.

"В Харвард не се преподават административни обучения и в ПП имаше един замах да не се спазват административните правила. Там има един стремеж на "Давай, давай, бързо да стане", каза Дамянова.

Според нея, вместо да излиза с агрументи тип "А вие защо биете негрите", ПП може да обясни, че подправянето е факт, но се е случило, защото например Петков е смятал, че е имал устното съгласие на останалите от Управителния съвет - вкл. на Атанас Руев, който алармира за фалшификация. 

"Хората трябва да знаят предисторията", каза Дамянова. Атанас Русев и Петков по думите ѝ били "съкровени" приятели, а Русев дори помагал за кампанията на ПП през 2021 г.

След разследване на ДАНС и публикация в разлседващия сайт BIRD вчера прокуратурата обяви, че е разпитала десет души за подправяне на документи, сред които юристката Лена Бориславова от ПП. Към онази дата Бориславова е работела в адвокатска кантора и се твърди, че е извършила вписването на промяната.

"Те са носели две години пистолет в джоба си - зареден и без предпазител", обобщи Дамянова ситуацията с ПП и двата големи скандала от последните дни - с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев и с "Да запазим Корал".

"Това съм го говорила много пъти и с тях – когато се намираш в състояние, близко до криза, трябва да отговориш с „Да, нп...“ или „Не, но...“, защото всичко останало представлява един опит да заобиколиш фактите“, каза Дамянова.

Според нея не може да се допусне, че Лена Бориславова е подписала Русев в качеството си на адвокат, тъй като тя не е била негов адвокат и двамата не са се познавали.

От думите на Дамянова стана ясно още, че заради въпросния стил на бързане в кабинета "Петков" е назначен заместник-министър на вътрешните работи без да бъде получено съгласието му за това. 

"Аз много се смях, когато тази жена Мария Габриел написа списъка с едни хора, които беше сложила за министри без да ги пита, но ние същото направихме в ден номер три на кабинета на Кирил Петков, когато бяхме пропуснали или забравили да се обадим на заместник-министъра на вътрешните работи.

Не искам да ви казвам какви ПР-фликфлаци съм правила, за да успея да загася този скандал. Човекът, той беше много достоен, няма да ви кажа името му, той стана и каза "Аз не съм давал съгласие да участвам в този кабинет и не бих дал съгласие да участвам", но там бързо го заметохме, защото тогава бяхме на гребена на вълната", заяви Дамянова.

По думите ѝ Борисов стои зад тази антикампания, но ПП са му дали в ръцете оръжието за нея.

"Да, Борисов ги натиска, е и моето мнение. Натиска ги професионално. Но те са извършили серия от стъпки в своите действия, които му дават тази възможност, и нямат защитна теория. Борисовата кампания е кротка, тя е в стил „Какво им стана на тия момчета, много готино си работихме, как стана тая цялата работа, не мога да разбера.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3719

9

GB

30.04 2024 в 19:15

Видях снимка на хартиен протокол от това несъстояло се заседание, подписан и от Русев като новоизбран шеф.
Освобождават Петков единодушно. Единодушно и избират Русев.
Интересно...

1000

8

Снежка

30.04 2024 в 18:45

Тази жена обича да е в тв, обича да й се обръща внимание. Не е етично да ги оплюва, след като е работила за тях. Май злобее.

900

7

нещото

30.04 2024 в 18:20

Люгер Химарс-Защо не си вземаш хаочетата ?

12021

6

bls

30.04 2024 в 11:53

"стремеж на "Давай, давай, бързо да стане"" - това може да е обяснение, НО не е извинение защо не са спазени правила. Още повече е дразнещо като се прави опит да се неглижират нещата като се натяква, че това било "административно нарушение". Интересно е да се разсъждава дали има документно престъпление, защото сканирано изображение на подпис върху сканирано изображение на пълномощно не прави "документ". Сканирани изображения на документи НЕ СА документи по смисъла на закона, НЕ СА и електронни документи пак по смисъла на закона. Затова не знам дали може да се твърди, че има документна подправка при условие, че не е ясно дали изобщо има наличие на "документ", който да се подправи.

4038

5

Moirae

30.04 2024 в 11:48

Впечатляващо е как едни българи се обръщат срещу други, включват предизборно и със стръв. Сега се очаква да се впечатлим. Какво обаче имаме насреща - цяла една окрадена от мафиоти държава, без регулатори, дори без прокуратура и без служби. Тук живеем всеки ден - а другото са твърдения за приятелства и неправилно подписан ученически бележник.

-2000

4

Люгер Химарс

30.04 2024 в 11:10

ппдб - организирана престъпна група

8000

3

Anton Dushev

30.04 2024 в 10:00

Цитатът е неправилен. Изгледайте пак предаването. Дамянова не каза това. Тоест каза го, но като един от примерните варианти как ПП да отреагира на скандала, а не че потвърждава, че е имало устно съъгласие.

870

2

Constanza

30.04 2024 в 09:58

Започвам да се питам дали има изобщо свестни пиари в България.

245

1

Джендо Джедев

30.04 2024 в 09:55

"Там има един стремеж на "Давай, давай, бързо да стане."

Това им е най-голямата слабост, да.

"Мръсната предизборна кампания вече започна, смята тя, но Борисов я води кротко, в стил "Какво им става на тези момчета".

На това мога само да се изсмея.

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews