Вили Лилков: Не разпилявам десницата, а я обединявам. И не съм кандидатът за кмет на София на ГЕРБ

Нямам право да му държа сметка за миналото на неговите родители, защото и аз имам деца - каза професорът за опонента си Васил Терзиев

OFFNews 02 август 2023 в 09:32 2270 3

Проф. Вили Лилков

Снимка БГНЕС/архив

Проф. Вили Лилков

Не съм кандидатът за кмет на София на ГЕРБ. И не разпилявам десницата, а я обединявам.

Това заяви проф. Вили Лилков по Нова тв, зад когото застава гражданската инициатива "Синя София", представена вчера. Зад неговата кандидатура застанаха и знакови фигури на дясното. 

Напреднали са разговорите и с няколко партии - КОД, БДФ, НДСВ, Съюза на репресираните, обясни Лилков. И допълни, че се надява на подкрепа и от СДС. След месец ще видите, че списъкът с партиите, които ще влязат, ще бъде впечатляващ, каза още кандидатът за кмет на столицата. 

Почти съм сигурен, че ГЕРБ ще има своя кандидатура. Но бих бил доволен, ако всеки симпатизант на ГЕРБ види в мое лице кандидата, който да бъде подкрепен. Не отказвам подкрепа от никого, обясни Лилков. Той уточни, че се кандидатира за кмет, защото има "много сериозна експертиза в местната власт".

Кметският пост не е място, където някой тепърва трябва да се учи, коментира той. 

За опонента си Васил Терзиев, номиниран от ПП-ДБ, Лилков каза, че той изповядва идеологията няма ляво, няма дясно. Нямам право да му държа сметка за миналото на неговите родители, защото и аз имам деца и не смятам, че трябва да им се търси отговорност за това какви са родителите им. По-скоро питам защо, след като не е имал гражданска позиция толкова години, сега иска да управлява, допълни той. 

А подкрепата си за кмета Йорданка Фандъкова на предишните избори, обясни с това, че срещу нея бе кандидатурата на лидера на Изправи се БГ Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

PaulPierce

02.08 2023 в 18:56

Терзиев чрез Телерик Академия е образовал десетки хиляди млади хора, които дърпат държавата напред. Гн Вили Лилков не знам каква гражданска позиция е имал 30 години, но от 20 годишният му престой в управлението на София ефектът е нулев.

14469

2

случайно прочетох

02.08 2023 в 11:44

Тоя какво се оправдава? Няма кой да гласува за него освен родата и тия на хранилките -борда на директорите на Пазари Запад ЕАД и ЦГМ!

17439

1

мнение от IP

02.08 2023 в 09:54

Ама тя и Фандъкова след толкова кметуване има "сериозна експертиза в местната власт"...направо "очевадна" експертиза. "Гражданска позиция" не е да си ляв или десен, а да имаш инициативи за развитие на обществото. А такива Терзиев е имал, без да думка тъпана. И за да си добър кмет е важно дали можеш да изградиш екип с експертиза, да го вдъхновиш и да знаеш как да постигаш успехи. А не да си бил из общинската администрация 100 години.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews