Атака с дронове и експлозии в Москва

Летище Внуково беще затворено през нощта

OFFNews 30 юли 2023 в 07:09 8073 4

Москва сити

Снимка

Експлозии избухнаха в руската столица Москва през нощта, градът беше атакуван с дронове, противовъздушната отбрана действа в предградията, съобщава Укринформ, като се позовава на руски медии и канали Telegram.

Според ТАСС "има експлозия" в сградата на "IQ-Quartal", намираща се в "Москва-Сити", има изпочупени стъкла на небостъргача. 

"Тази нощ е имало нападение от украински безпилотни самолети. Фасадите на две високи сгради с офиси бяха леко повредени. Няма жертви или пострадали", написа кметът на Москва Сергей Собянин в Телеграм, цитиран от БТА. 

Същевременно стана ясно, че е в ход евакуация на цялата зона "Москва сити" в московската столица. Целта на евакуацията е проверка на сградите. Именно в тази зона се намират двете повредени при атаката с дронове високи сгради, за които съобщи Собянин. 

Един охранител е пострадал при атаката в "Москва сити", съобщиха службите за действия при извънредни ситуации. 

Заради възникналото извънредно положение бяха временно спрени полетите от и до летище "Внуково". Самолетите се пренасочваха за известно време към други летища.

Три руски министерства - Министерството на икономическото развитие, Министерството на промишлеността и търговията и Министерството на съобщенията - са разположени в засегнатия небостъргач. В социалните мрежи се появиха снимки на документи, разпиляни навън от взривната вълна, съобщи УНИАН. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1042

4

danvan

30.07 2023 в 11:45

Тепърва ще усетят прелестите на "военната операция" ватенките

905

3

Putyo

30.07 2023 в 10:30

Квичене на ватници - музика за ушите ми!
Още, още, още!!!

805

2

cdk23

30.07 2023 в 08:56

Ударите на възмездието тепърва започват. Ватниците да свикват с метрото.

2550

1

alfakentavur

30.07 2023 в 08:12

Няма какво да се притесняват блядовете. Това е специална военна операция за демилитаризация, денацификация и депутлеризация на СССРайха. И освобождение на Масква. Плюс това, Украйна не атакува граждански цели, повредите са от ПВО-то на орките.