Бордът на МВФ днес отново вика Кристалина Георгиева

OFFNews 10 октомври 2021 в 09:42 1847 3

Днес бордът на Международния валутен фонд (МВФ) отново ще проведе срещи с Кристалина Георгиева и адвокатската кантора, изготвила доклад за твърденията срещу българката, съобщи Ройтерс.

Докладът е изготвен по поръчка на Световната банка.

Това ще е четвъртото заседание на МВФ по случая само в рамките на тази седмица.

За управляващата директорка на МВФ се твърди, че е упражнявала натиск върху служители на Световната банка да подменят данни в изгода на Китай.

На петъчното заседание на борда тя получи подкрепа от няколко европейски държави. Германия, Великобритания, Италия и Франция са подкрепиха българката тогава. 5-часовата среща обаче завърши със съобщението, че е нужна допълнителна информация за вземането на окончателно решение.

Скандалът Георгиева обаче се задълбочи на същото заседание, тъй като няколко часа по-рано се появиха твърдения, че тя е упражнявала натиск и по-казуси, свързани с Бразилия.

Това се случи след публикация на "Блумбърг", в която се твърди, че служители на Международния валутен фонд, включително управляващият директор Кристалина Георгиева, са смекчили тона на оценката за екологичните рискове за бразилската икономика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews