Пеевски, Борисов и Петков към Зеленски: Ще ви подкрепяме максимално

Президентът на Украйна им благодари

OFFNews 13 януари 2024 в 19:39 3392 5

среща
Пеевски, Борисов и Кирил Петков си говорят с президента Володимир Зеленски.

Украинският президент Володимир Зеленски е благодарил на лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов, "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков и ДПС Делян Пеевски за подкрепата за Украйна. По думите му решенията, взети от трите парламентарни партии, са били от изключителна помощ за Киев.

Днес Борисов, Петков и Пеевски са били в сградата на Народното събрание, където са провели видеоконферентен разговор със Зеленски. Това се разбра от публикация на лидера на ГЕРБ във Фейсбук.

Украинският президент е благодарил на Борисов, Петков и Пеевски за усилията, които полагат за подкрепа на Киев, въпреки някои трудности в България.

„Благодаря ви, че Вашата подкрепяща евроатлантическите ценности коалиция поддържа проевроатлантическа Украйна и сте на наша страна“, е заявил още президентът Володимир Зеленски, цитиран от пресцентъра на Народното събрание.

​Кирил Петков е декларирал е, че Киев може да разчитате на подкрепата на София. Същото е заявил и Делян Пеевски. Той е уверил, че „полагаме всички усилия, въпреки огромната съпротива на някои проруски среди в България, да продължим да оказваме максимална подкрепа на страната ви“.

България ще продължи да подкрепя Украйна и нейния народ заедно с цялата демократична общност. Бъдещето на Киев е в Европейския съюз и НАТО, е заявил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По време на разговора с президента Зеленски, тримата лидери са се ангажирали, че проатлантическото мнозинство в българския парламент ще продължи да подкрепя Украйна и в бъдеще.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

7

alfakentavur

14.01 2024 в 08:04

"Оформят се от къде страната на губещите"

Рашистчето се развълнува от неуспеха на тридневната спецоперация и запелтечи на диалект.

1000

4

ДрънДрън

13.01 2024 в 22:35

Offnews - има ли специална причина името на Прасчо да е първо в списъка?
Стига сте го правили по важен от колкото е!

245

3

Джендо Джедев

13.01 2024 в 22:26

Оркер,

Печелещите що нямат парно, бе? А, да, и ток. И вода. И нещо ептен им закъса националната валутка. А губещите си живеем живота. И мръзнем на 21 градуса по къщите си. :D Царят вярно е гол, ама не тоя, който си мислиш! :D

22548

2

dolivo

13.01 2024 в 21:48

ордъра щръкна, яяя

606

1

order

13.01 2024 в 21:41

Оформят се от къде страната на губещите...

"Балансът на силите в света се променя. И ние, Западът - САЩ и Европа - не сме на печелившата страна", обобщава Кръстев пред "Аугсбургер Алгемайне".

Мдаааа щом и байрактаря на соросите Иван Кръстев се събуди и осъзна да разбере, че ... ЦАРЯТ Е ГОЛ... значи нещата са пагубни за запада!!!!