''Позорна и отвратителна демонстрация''. Макрон осъди клипа със заложничката на Хамас

Друга френско-израелска гражданка е била убита - Селим Бен Давид-Нагар

OFFNews 17 октомври 2023 в 13:37 6284 0

Еманюел Макрон

Снимка Архив

Еманюел Макрон

Френският президент Еманюел Макрон осъди видеоклипа на френско-израелската гражданка Миа Шем, публикуван от терористичното движение "Хамас", предаде БТА.

Късно снощи ислямистката терористична групировка Хамас разпространи видеоклип, в който се вижда една от взетите заложнички по време на атаката срещу Израел миналата седмица. Във видеото 21-годишна Миа твърди, че "за нея се грижат добре". По-късно днес Маркон нарече видеото "позорна и отвратителна демонстрация" на отвличанетоо на невинни хора за заложници.

"Президентът се запозна с видеоклипа с Миа Шем, френско-израелска гражданка, публикувано от терористичното движение "Хамас". Той призовава за нейното незабавно и безусловно освобождаване. Франция е напълно мобилизирана и работи с партньорите си за освобождаването на френските заложници, държани от "Хамас", съобщиха от пресслужбата на Макрон.

В неделя френската външна министърка Катрин Колона се срещна в неделя със семействата на отвлечените, включително и с това на Миа Шем. Според израелски официални лица "Хамас" държи близо 200 заложници. Снощи въоръженото крило на Хамас заяви, че заложниците са "между 200 и 250".

Междувременно представителният съвет на еврейските институции във Франция съобщи, че френско-израелската гражданка Селин Бен Давид-Нагар е била хладнокръвно убита от терористите на "Хамас". Организацията е научила за това снощи, след разпознаването на телата. Давид-Нагар е майка на шестмесечно бебе и съпруг, който я търсил в продължение на десет дни.

Засега няма изявление от френското министерство на външните работи. Селин Бен Давид-Нагар беше в неизвестност от нападението на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews