Убити и ранени при нови руски удари в Украйна

OFFNews 05 май 2024 в 20:08 3435 2

удари в Украйна

Снимка БТА/АП

Пожарникари гасят поразена от руски обстрел къща в Харков

Няколко руски удара са отнели живота на трима души и са ранили още 16 в Източна и Североизточна Украйна, включително в Харков, втория по големина град в страната, съобщиха днес местните власти, цитирани от Франс прес.

Атаките бяха извършени, докато православните християни в Украйна и Русия празнуват Великден, посочва АФП.

При ракетно нападение са убити двама души в Покровск, в източната Донецка област, съобщи ръководителят на регионалната военна администрация Вадим Филашкин в публикация в "Телеграм".

Населеното място се намира на около 60 км северозападно от град Донецк, административен център на контролираната от Русия част на Донецка област.

В Харков при руска бомбардировка са ранени най-малко 10 души, съобщи ръководителят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов. Той написа в "Телеграм", че силите на Москва са ударили центъра на града с "управляема бомба".

Руската армия засилва използването на тези управляеми бомби, хвърляни от самолети, които са изключително разрушителни и са оборудвани с перки, които им позволяват да планират преди да поразят целта си, отбелязва АФП.

При друга атака през нощта са ранени шестима души, включително момиче, родено през 2015 г., каза по-рано днес Синегубов.

А тази вечер той съобщи, че възрастна жена е загинала при удар по село в Харковска област.

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че през нощта Русия е изстреляла срещу Украйна 24 ирански дрона "Шахед" и че 23 от тях са били свалени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8769

2

flatko

05.05 2024 в 22:43

Онези с "православните ценности" убиват мирни хора с мюсюлмански оръжия навръх Възкресение. Да, ама оръжията са осветени. АхмаК сила, воистина.

245

1

Джендо Джедев

05.05 2024 в 20:56

Руски кръвославни ценности, какво да правиш!