Германия поиска изгонването на вратар, харесал постове с Хитлер

OFFNews 13 май 2017 в 09:00 4580 1

Страхотен скандал разтресе немския спорт заради вратаря на националния тим по хокей Томас Грайс. Здравенякът си навлече гнева на шефовете, след като хареса сравнения в социалните мрежи между Адолф Хитлер, Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп.

В родината му приемат на нож всякакви лайкове на теми, свързани с Фюрера. Шефовете на хокея призоваха Томас да се извини или да напусне веднага състава, който участва на световното първенство в момента. Грайс е титулярен вратар, немците вървят пети в групата си в Кьолн.

Нещо повече, чуха се гласове вратарят да бъде изключен от състава за Олимпиадата в Пьончан следващата зима. Томас и клубният му тим Ню Йорк Айлендърс побързаха да оправят бъркотията.

"Извинявам се за действията си на няколко поста, които се появиха на моята стена, с които се ангажирах съвсем погрешно. Беше грешка да ги харесам, за което още веднъж се извинявам искрено", написа вратарят.

Американският му клуб също побърза да се пусне изявление, че не одобрява действията на немеца. Айлендърс подписаха контракт с Томас през януари, като ще му платят 10 милиона долара в следващите три сезона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews