Триумф в сноуборда: Трима наши на подиума на световното в Лахтал

OFFNews 23 март 2024 в 16:56 3013 1

Сноуборд

Снимка БФ Ски

Българите окупираха подиума

Трима българи спечелиха медалите в паралелния слалом при младежите на Световно първенство по сноуборд за младежи и девойки в Лахтал (Австрия).

Кристиан Георгиев, който преди ден завърши четвърти в паралелния гигантски слалом, спечели световната титла. Второ място остана за Тервел Замфиров с изоставане от 0.08 секунди.

За Замфиров това е втори сребърен медал след този в паралелния гигантски слалом.

Шампионът от Банско 2024 Петър Гергьовски добави втори бронз от първенството в Лахтал, след като спечели малкия финал и се нареди трети. Гергьовски бе по-бърз с 0.49 секунди от италианеца Майк Сантуари.

Друг от националите Александър Кръшняк отпадна на четвъртфиналите, след като бе победен от Сантуари, а Ивайло Ерменков и Георги Караджинов приключиха участието си на осминафиналите.

Така българските състезатели при младежите спечелиха общо пет медала в последните два дни след среброто на Замфиров и бронза на Гергьовски в петък.

При девойките Аглика Георгиева и Андреа Коцинова не успяха да преодолеят квалификациите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Кок

24.03 2024 в 20:35

Супер постижение в един от най интелигентните спортове.Само много развити нации развиват СКИ спортове.Тези момчета ни карат да се чувстваме горди и поизтриват срамът ни от некадърните ни Футболисти ползващи огромни средства и резилящи непрекъснато Родината ни.ДС СЕ ОТДЕЛЯТ ПОВЕЧЕ СРЕДСТВА
 
X

Да помогнем на украинските деца!