Имение за 2 млрд. рубли и не само притежава арестуваният за подкуп заместник на Сергей Шойгу

Разследващите твърдят, че Тимур Иванов е взел подкуп от 1,185 млрд. рубли, за да покровителства фирми. Той отрича

OFFNews 26 април 2024 в 18:23 4560 5

Иванов

Снимка Интернет

Тимур Иванов и Сергей Шойгу.

Отстраненият като зам.-министър на отбраната на Русия Тимур Иванов е горд собственик на имот в Панкратов, на брега на река Волга в Тверска област, за фамозните близо 2 млрд. рубли (малко над 20 млн. евро - бел. ред.). Създадено е по образеца на известното имение Знаменское-Райок, но с по-малка площ - скромните 8 хектара, съобщава Mash в телеграм канала си. 

Ето как изданието описва въпросното имение: 

"Нищо излишно - чист класицизъм. Парк, фонтан. Скромна господарска къща, дори по-малко от три хиляди квадрата, и две крила - за осем спални. В сутерена - четири склада за мебели и два за храна. На приземния етаж: зала за светски приеми, трапезария за вечери. На втория: родителска спалня, 40-метрова баня, три гардеробни и още 80 метра - личното пространство на съпругата, ако сте забравили, на чиновника Тимур Иванов."

Според Mash през 2019 г. земята за семейното имение е закупена от "Волжский берег", фирма, свързана с Иванов: компанията е основана от Сергей Бородин (той също е арестуван в рамките на наказателното дело срещу заместник-министъра).

И за да бъде всичко красиво и още по-добро, другарите не просто изкупуват парцелите от частните собственици, които заобикалят имота, а с одобрението на местните депутати променят общия план, за да може да бъде застроена крайбрежната зона на Волга.

Не е известно колко е струвал парцелът тогава, но сега той струва 200 милиона рубли. Още "малко" пари са били необходими, за да се оборудва паркинг за хеликоптери, а след това всичко да се огради и скрие от очите на изумената общественост.

Тимур Иванов бе задържан на 23 април, на следващия ден бе пратен в ареста за 2 месеца. Разследващите смятат, че зам.-министърът е покровителствал фирми, за да получават изгодни държавни поръчки от Министерството на отбраната, а в замяна безвъзмездно да строят и възстановяват имоти, собственост на Иванов и семейството му.

Полученият подкупът е от 1,185 млрд. рубли.

Разследващите смятат, че въпросното имение не е единственото на Тимур Иванов. Освен него той притежава вила за над милиард рубли в Рубльовка и имот в Москва за 600 млн. рубли.

На 24 април министърът на отбраната Сергей Шойгу отстрани Иванов, който заема поста от 2016 г., но Тимур продължава да твърди, че е невинен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

5

Джендо Джедев

27.04 2024 в 09:21

Тоя 4-5 години е строил палати, а чак сега някой се е сетил да го провери. Мдаааааамммм, правдоподобно звучи. ;) Просто не е дал комуто, когато и колкото трябва. Там е така.

-690

4

nms

27.04 2024 в 08:32

То няма един който да не е крал с **** си.Това им началото на края, щом започнаха да топят другарчетата по кражби скоро някой с войска ще се усети че е следващия на прицел и ще реши да направи един мирен поход като другаря Готвач.

135

3

Far Rider

27.04 2024 в 08:01

Колкото и да е откраднал не може да се сравнява с нашите му другари. Нека дойде в България. И паспорт ще му дадем. И място на морето, и в центъра на София.

1236

2

БотоксПутю

27.04 2024 в 01:26

Щом този ги е вършил такива, представям си Шойгу - началникът му какви ги върши? А за оня в бункера с напомпените с ботокс бузки , да не говорим.

-1974

1

Владè

26.04 2024 в 20:05

Мръсниците клеветят другаря . Той се бори за тях , а те го клеветят. Бадява гниха другарите по окопите. Другаря костадинков и другаря слави защо мълчат и не обявят протест в защита на другря министер ? А т.нар. президент защо мълчи ? И той се пребоядиса на западняк май.
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша