Дете падна от стена за катерене в столичния ''Парадайс'' мол

Майката на пострадалото момиче твърди, че никой не е контролирал дали детето ѝ е правилно обезопасено

OFFNews 31 октомври 2022 в 07:58 8467 1

Пострадалото дете

Снимка Стопкадър бТВ

Пострадалото дете

Дете падна от стена за катерене в развлекателния детски център "Funtopia" в столичния мол "Парадайс". Момичето е със счупена ръка, а инцидентът се случва по време на рожден ден.

"В деня, в който празнувахме, имаше още един или два рождени дни. Служител от персонала дойде при мен да ми каже, че едно от децата е паднало лошо и най-вероятно е с фрактура", разказа пред bTV организаторът на детското празненство Силвия Дончева.

Тя обясни, че инцидентът се е случил само пет минути след влизането в центъра. "Видях детето да лежи безжизнено на един диван, със замъглен поглед и в големи болки. Оказа се, че детето се е качило необезопасено до края на една от най-високите стени и оттам се е отпуснало на въжето, което е трябвало да го държи, е паднало", заяви Силвия Дончева.

Дончева каза, че от персонала на "Funtopiа" са си позволили да преместят детето без да знаят какви точно фрактури има, което е изключително опасно. Междувременно от детския развлекателен център "Funtopiа" излязоха с официална позиция:

"Извършваме проверка по случая. Това, което знаем със сигурност, е, че няма неизправност на устройството във "Funtopiа". Инструктажът за безопасност е бил проведен преди влизането на децата в залата. В конкретния случай детето е започнало да се катери без да се закачи за осигурителното устройство."

Родителите на пострадалото дете ще търсят правата си по съдебен път. Тази сутрин майката на пострадалото момиче Десислава Атанасова обясни пред Nova, че според инструктажа на "Funtopia" се предполага, че децата сами ще обезопасяват въжетата си по стената за катерене:

"Тя се е обезопасила, но явно не достатъчно добре и не е имало никого около нея, т.е. никой не е контролирал това дали тя е закачена правилно за стената, дали е обезопасена", каза тя.

Атанасова разказа, че след инцидента служителите препоръчали на родители, присъстващи на рождения ден, да не викат Спешна помощ, а детето да бъде закарано в "Пирогов" с автомобил. Според нея това е опит да се избяга от отговорност – служителите искали дъщеря ѝ да напусне възможно най-скоро територията на парти центъра.

След инцидента момичето отказва да говори за падането. Уплашена е и тепърва ѝ предстоят консултации с психолог, разказа още майка му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков