Двама загинали при наводненията в Царево

По непотвърдена информация сред изчезналите хора са председателят на Районния съд в Царево Мария Москова и нейната дъщеря.

OFFNews 05 септември 2023 в 17:26 6254 0

последствията от дъждовете

Снимка Снимка: Венцислав Лаков/Фейсбук

Последствията от дъждовете

Двама души са загинали в Царево при проливните валежи. Заради наводненията започна евакуация на населението в общината. Това заяви кметът на Царево Георги Лапчев пред бТВ.

Той допълни, че не може да даде повече информация по случая. Тече издирвателна акция от МВР. "За момента сме сигурни за двама загинали, ще бъдат дадени данни след щаба", допълни Лапчев. По непотвърдена информация сред загиналите е и жена. 

Двете тела са намерени в залива на Царево, като все още не са изтеглени.

Кметът на Царево коментира информацията с блокираните деца в два хотела. "Разбирам, че всеки родител иска сега и веднага до отиде да прибере детето си, но в момента най-важното е да се съхрани техният живот", каза той и призова родителите да спрат да вярват на различни противоречиви информации, които не могат да се потвърдят. 

Лапчев потвърди, че в момента преливат язовири в района. Контролират се всички процеси. Хората, които са по поречието на разливите, са евакуирани. Дъждът спря и разливът ще започне да намалява- Поставили сме две хидр помпи в проблемния т.нар. Малък язовир. 

Преляла е и река Ропотамо, както и река Караагач. Пътят след Созопол в посока юг е затворен.

Междувременно Министерството на труда и социалната политика задейства платформа за подаване на сигнали за граждани в бедствено състояние вследствие на наводнението в Община Царево.

По информация на местните медии "Бургас Инфо" и "Флагман" сред изчезналите хора са председателят на Районния съд в Царево Мария Москова и нейната дъщеря. 

Всичко по темата може да прочетете ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови