Клон падна върху кола в София (обновена)

OFFNews 06 април 2023 в 13:23 2177 0

Снимка Facebook/Yanne Golev

Клон на дърво падна върху автомобил в столичния квартал "Изгрев", предаде Нова ТВ.

Инцидентът е станал около обяд днес.

В колата е имало жена и дете. На място са изпратени екипи на пожарната, които да срежат клона. Детето е жената са изведени от колата.

Свидетели на инцидента са изкарали детето от смачкания автомобил, а майката е извадена от екипите на място. Хората, които живеят наблизо, казват, че многократно са подавали сигнали за опасни дървета, но към момента няма резултат.

Кметът на района Делян Георгиев обясни, че е препращал получените сигнали към "Зелени системи", които отговарят за дърветата в Борисовата градина. Потърпевшите са категорични, че ще заведат съдебен иск срещу Столична община.

Майката разказа, че не разбрала какво се случва, докато не е видяла клоните около нея. "Чух жесток трясък, дъщеря ми започна да пищи, изскочиха жените, които работят тук и я поеха. Аз не можех да изляза от моята страна, защото имаше дърво", разказа тя. 

Според бащата детето е преживяло силен психически стрес. "Тя пищеше, не можахме да я успокоим около час. Със сигурност има щети, както за детето, така и за жена ми и за колата", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков