Леопард ухапа момиче в зоопарка във Варна, искало да си направи снимка как гали животните

OFFNews 19 септември 2023 в 16:37 5421 3

Снимка Varna Zoo

Момиче е ухапано от леопард при опит да си направи селфи как гали хищника в клетката, съобщиха от Зоологическата градина във Варна. 

От там обясняват, че инцидентът се е случил около 18 ч. в неделя. 

По време на рутинен обход пазачът забелязал младото момиче, което умишлено се надвесило над оградата и започнало да бърка през решетката, като искала да си направи снимка как докосва намиращите се вътре хищници.

Въпреки явните предупреждения и мигновена реакция на пазача момичето е ухапано по пръста от леопарда. Пазачът оказал първа помощ и след консултация с ветеринарния лекар момичето е изпратено в спешен медицински кабинет за оказване на профилактична медицинска помощ.

"Докосването, храненето и притесняването на обитателите от зооколекцията е абсолютно забранено и е упоменато на информационни табели на цялата територия на зоопарка. Всички хищници се намират в специално проектирани местообитания, според нужните на конкретния вид, съобразени с всички мерки за безопасност и нарушаването на тези мерки е забранено", пишат от зоологическата градина.

Те молят да се спазват правилата при посещение на зоопарка, за да бъде преживяване на посетителите приятно, а от зоопарка - спокойни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

3

IvoIvo

20.09 2023 в 11:45

Тази трябва да си понесе последствията обаче!!! Патка!

2550

2

alfakentavur

19.09 2023 в 17:47

Сигурен съм, че в никоя друга държава, каквато и да е - никога животно не е ухапвало човек при опит да бъде погалено. Съвсем никога и никъде.

12021

1

bls

19.09 2023 в 17:35

Има го на английски и е по-грубо, но нашето играчка - плачка си е на мястото. Награда дарвин можеше да има ако малко повече се беше подала. Ние наистина сме народ дебили - къде наскоро едно магаре или нещо подобно откъсна пръстите на една такава като тая. А тая се наежила леопард да гали .. дебил до дебила майно льо ..
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика