Малко дете е простреляно в главата, борят се за живота му в Пирогов

OFFNews 13 април 2024 в 20:39 6800 2

спешна помощ

Снимка БГНЕС

Спешна помощ

Тежък инцидент с малко дете е станал днес следобед край Враца – при неизяснени на този етап обстоятелства, по време на игра в кв. „Кулата“ е било простреляно в главата дете на годинка и половина, съобщи bTV.

Първоначално родителите са казали, че детето е паднало от столче. При прегледа в болницата със скенер обаче се е установило, че има сачма в главата, съобщиха от Спешния център в града. Оттам уточниха, че детето веднага е интубирано и поставено на командно дишане.

Огнестрелното оръжие е било в ръцете на 12-годишно момче, съобщиха от МВР. На този етап е ясно, че изстрелът е възпроизведен от законно притежавана въздушна пушка, собственост на дядото на момчето.

Незабавно е бил подаден сигнал на тел. 112 и пострадалото дете е било транспортирано във врачанската болница. Там медиците установили, че раната е "несъвместима с живота му" и са поискали помощ от София.

Военен хеликоптер транспортира детето от МБАЛ „Христо Ботев“ до София, където е посрещнато от екип на Спешна помощ и откарано в „Пирогов".

Пострадалото дете е първа рожба за семейството от село Галатин. Родителите му са на по 20 години и били на гости на свои близки в кв. „Кулата“. Според първоначалната информация двете деца - жертвата и стрелецът - са роднини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-85

2

Агент 001

14.04 2024 в 01:47

От кога въздушната пушка стана "огнестрелно оръжие"? Големи нелепици пишете, OFFNews. Дано оживее детето, но с такива безотговорни родители няма да му е лесно.

22548

1

dolivo

13.04 2024 в 20:48

селяндури

дарвинизъм

дано го спасят
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки