Няма данни Петьо Еврото да е в България

СДВР охранява трима души, сред които е и бившата съпруга на Еврото - Любена Павлова

OFFNews 13 юли 2023 в 09:24 1537 1

Любомир Николов

Снимка БТА/Архив

Любомир Николов

"Петьо Петров е обявен за общодържавно издирване. Нямаме данни той да е на територията на България", заяви шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов пред бТВ.

По думите му не е образувана проверка срещу служител на СДВР след неуспешния опит за ареста му в София. В края на май полицията влезе на проверка в известен гръцки ресторант в кв. "Драгалевци", като се твърдеше, че тя е насочена към Ами (Размиг Чакърян) и Петьо Еврото (бившият следовател Петьо Петров).

По-късно бе съобщено, че няма задържани в акцията, както и че Петьо Еврото е обявен за издирване. Може да има материали за това във вътрешна сигурност или прокуратурата.

Пред Антикорупционния фонд бившата му съпруга Любена Павлова обяви, че от година и девет месеца не е виждала детето си, тъй като Еврото го отвлякъл. От 2 г. изпитва силни затруднения да си намери адвокат, който да се заеме с казуса. 

Николов обяви, че е редуциран броят на охраняваните лица, като СДВР охранява трима души, а Любена Павлова е сред тях.

"Ще бъдем безкомпромисни спрямо всеки, който наруши закона или служебните си задължения. За покровителство нямаме сигнали. Получаваме сигнали заради дисциплинарната практика на служители на МВР. Служител може да се е отклонил от маршрута си или не е взел компетентно отношение спрямо сигнал от граждани", каза още ст. комисар Николов.

Директорът на СДВР коментира и нелегалната миграция в страната. Днес в цялата страна се провежда операция срещу каналджиите по разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. 

"Имат канали изградени във веригата, но те често се менят. Защото виждат че ние активно противодействаме, анализираме техните маршрути. Тук е мястото да кажем че имаме около 10% недокомплектуване на служителите", обясни Николов.

Директорът на СДВР обясни, че основният приоритет е борбата с нелегалната миграция. "Пътният травматизъм, наркоразпространението и намаляването на броя на противозаконното отнемате на превозни средства", посочи той.

По думите му МВР постоянно обявява конкурси.

Николов обясни, че от две седмици СДВР използва охранителните камери, поставени на възлови кръстовища в страната и така изненадва нарушителите. Той даде пример с камера на кръстовище, която засича между 60 и 80 нарушения за денонощие. 

Директорът на СДВР не каза къде и колко са камерите. Обясни обаче, че се предвижда се системата да е дигитална и да издава електронни фишове.

"По отношение на пътния травматизъм се провеждат ежедневни операции пътни. Полицейските автомобили са оборудвани с всички технически средства, с които да установяваме водачи след употреба на алкохол и наркотици. В тази връзка през последните 3 седмици установените случаи на водачи, седнали след алкохол или наркотици, рязко се повиши, обясни още старши комисар Николов.

Според него образуваните производства са в пъти повече.

През последните месеци ръководството на седем полицейски управления беше сменено. Николов коментира, че се извършва анализ, но безпринципни рокади в районните управления няма да се правят.

Директорът на СДВР посочи, че подкрепя исканията на служителите на МВР за увеличение на възнагражденията.

"10% върху заплатата на служител не е огромна сума. Това са около 150-160 лева. Служителят няма да забогатее. Ще си помогне да покрие разходите", каза директорът на СДВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки