Подпалвачът Юлиян Ковачки отново в ареста

Юлиан Христов 01 февруари 2012 в 11:03 2037 0

Юлиян Ковачки
Юлиян Ковачки

Полицията задържа отново Юлиян Ковачки - мъжът, който е обвинен за палежи на автомобили в София. Ковачки е задържан за отправени заплахи за палежи.

29-годишният мъж е хванат от полицаите, докато заплашвал персонала на заведение с палеж. След като бил закаран в Седмо РПУ, Ковачки изпочупил част от инвентара в ареста. Очаква се днес да му бъде повдигнато ново обвинение.

На 27 декември Софийският апелативен съд освободи Ковачки от ареста с мярка „подписка“ с мотива, че по обвиненията няма събрани годни доказателства, които да уличават Ковачки за палежите. Ковачки беше задържан на 15 декември по обвинение в 13 палежа в квартал „Хаджи Димитър и ж.к. „Младост“. След ареста му от МВР съобщиха, че той е направил пълни самопризнания, че е палил от неудовлетвореност от живота и че е познавал част от пострадалите, защото са му съседи.

Освен адвокатите на обвиняемия прокуратурата тогава също сметна, че задържането му под стража не е законово обосновано. Прокурор Юлияна Петкова каза, че искането за промяна на мярката за неотклонение на адвокатите на Ковачки е основателна. Според свидетелите мъжът бил забелязан в района на запалените автомобили. Това обаче не е достатъчно, за да се припишат палежите на сметката на Юлиян.

Съдиите тогава отчетоха и факта, че в дома на обвиняемия не са открити запалими вещества или доказателства, които да го свързват с палежите, а по дрехите му също не са открити следи от запалими вещества. Според магистратите остава необяснимо, защо след като е бил заподозрян от органите на МВР, Ковачки не е бил подслушван или следен, за да се бъде доказана вината му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки