Скъса се дига на реката в Костинброд

OFFNews 12 януари 2021 в 13:11 2552 0

Снимка Архив

Скъса се дига на реката в Костинброд, близо до църквата "Св. Св. Кирил и Методий", предаде бТВ.

Екипи се опиват да укрепят съоръжението. Наводнена е цялата индистриална зона, а предприятията са спрели работа. Много домове са наводнени. 

В Петърч около 200 къщи са под вода. Река Блато продължава да приижда и много хора са притеснени. 

Междувременно свлачища затрупаха 11 души в Смолян, съобщава БНР. Следят се реките Черна и Арда при Смолян и Рудозем.

Активираха се и няколко свлачища в Мадан и Неделино. Тази нощ под стените на две постройки в областния град бяха затрупани 7 деца и четирима възрастни. Всички са спасени, а в болница остават най-сериозно пострадалите дете и жена.

Тежка е обстановката в район Нови Искър, с. Мировяне и с. Житен, в квартал "Требич" в район "Надежда" и части от "Волуяк" в район "Връбница". Наводнени са зeмеделски земи, дворове и приземни етажи на къщи. На 68 сигнали за паднали дървета и наводнени домове са се озовали екипите на Столичната пожарна и на Аварийното звено.

От Държавното предприятие "Напоителни системи" съобщиха, че се изпуска контролирано язовир "Божурище" край Видин и се наблюдават внимателно язовирите "Филиповци" и "Суходол-2" край София, за които има риск да се препълнят при продължаващи валежи. 

В Своге беше обявено чатично бедствено положение заради липса на ток и затруднен достъп до селата. Залети са мостове, пътища, жилищни и обществени сгради. От 4 дни в района на Своге няма ток, съобщи бТВ. Паднали са над 50 електрически стълба.

През нащта над 100 населени места в страната останаха без ток. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков