Собственикът на "Бони" загина при катастрофа

OFFNews 16 май 2014 в 14:48 18628 8

Основателят и собственик на месопреработвателната компания “Бони холдинг” Борислав Николов загина при катастрофа в сряда на магистрала “Тракия”.

Сигналът за инцидента е бил подаден в полицията около 17,40 ч. Катастрофата стана близо до Ихтиман в посока Пловдив.

Предполага се, че джипът “Мерцедес GL 63” се е движил с несъобразена скорост на мокрия път. На 26-ия километър автомобилът поднесъл, ударил се в дясната мантинела, минал през нея, преобърнал се по стръмен скат и спрял в нива на около 100 м от магистралата.

След получаване на сигнала на мястото веднага бил изпратен медицински екип, но 50-годишният бизнесмен бил починал на място.

Борислав Николов загина точно месец след като навърши 50 г. Бизнесменът осигуряваше препитание на над 1200 души. Той създава фирмата си като едноличен търговец. От 1996 г. е собственик на холдинг, в който влизат 33 фирми - от тях най-значими са 6-те месокомбината в Карлово, Ловеч, Хасково, Русе, Правец и Велинград, и свинекомплекси в цялата страна.

Бившият премиер Жан Виденов също работеше за Борислав Николов като консултант по евроинтеграцията и руския пазар. Той е един от 30-те консултанти в холдинга.

Собственикът на "Бони холдинг" е роден на 14 април 1964 г. в Ловеч. Той е женен, с две деца. Завършил е Висшия институт по хранително-вкусова промишленост - Пловдив, "Месопреработка" (1984 - 1989). Той е носител на наградата "Произведено в България за 2009 година в областта на хранително-вкусовата промишленост.

Борислав Николов създава фирмата си като едноличен търговец. Миналата година Европейската банка за възстановяване и развитие отпусна заем от над 10 млн. евро на Българския производител на месо „Бони Холдинг”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews