Цветлин Йовчев: Даваха неформална власт на Алексей Петров, после го изпускаха от контрол

OFFNews 17 август 2023 в 08:53 5473 1

Цветлин Йовчев

Снимка Архив

Цветлин Йовчев

Напълно възможно е някой да се е изкушил да използва Алексей Петров като оръжие срещу опонентите си. Последните му изяви, коментари, публикуването на снимки навеждат на такава мисъл. 

Това заяви бившият председател на ДАНС и вътрешен министър Цветлин Йовчев, като коментира убийството на Алексей Петров вчера, по бТВ. Именно Йовчев освободи Петров като съветник в ДАНС.

Алексей Петров е противоречива личност. При всички положения, търсейки причините за убийството, можем да ги намерим в миналото, в настоящето и в накърняване на интереси за бъдещето. Разследващите ще имат възможност да формират реалистични хипотези в края на този ден, добави Йовчев.

По думите му "във времето много властови групи се изкушаваха да използват Алексей Петров като оръжие срещу опонентите си. Даваха му неформална власт и после го изпускаха от контрол. Точно периодът на „Тройната коалиция“ беше показателен", обясни Цветлин Йовчев. 

„Тогава стана ясно, че Алексей Петров е служител на оперативно прикритие към ДАНС. Аз считах, че човек с неговия профил е неприемливо да е свързан със службите“, посочи той. 

„Алексей Петров е човек с качества. Друг е въпросът дали е подходящ за политиката, службите или изпълнителната власт. През годините е показал способности да влезе под кожата на политици, хора с власт и в прокуратурата. Не бих се изненадал, ако е намерил начин и подход. Особено ако хората не се подготвени за функционирането на политическата система, обществените процеси, с кого говорят и това до какво може да доведе“, уточни Йовчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

1

БотоксПутю

17.08 2023 в 09:24

"Особено, ако хората не се подготвени за функционирането на политическата система, обществените процеси и с кого говорят и това до какво може да доведе“, уточни Йовчев. "

Думам ти дъще, сещай се снахо.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки