Три 3-годишни дечица избягаха от детска градина в Люлин

За щастие децата са открити и вече са в безопасност

OFFNews 02 април 2024 в 18:56 4080 1

Снимка Getty Images

Три 3-годишни дечица избягаха от детска градина в столичния квартал "Люлин", съобщи Нова телевизия.

Те деца се оказали на улицата с риск за живота си след пропуск на персонала. За щастие децата вече са открити и са в безопасност.

Инцидентът е станал вчера около 9 часа сутринта. "Децата бяха прибрани много бързо. Едното обаче е по-пъргаво и стигна по-далеч", разказа директорът на 150-а детска градина "Калина" Дочка Мичева.

Според свидетели единият от малчуганите е бил забелязан чак при Кооперативния пазар. Спасението дошло, когато случайни минувачи видели 3-годишното дете само и подали сигнал до 112.

Минчева разказва, че децата приели цялата ситуация като на шега - мислили са, че си играят на гоненица с надзирателите си. "Те са си мислили, че се гоним и си играем, но ние бяхме много стресирани. За момента съм спокойна от факта, че децата са здрави", каза тя.

Евгени Христов, чието дете също посещава детската градина, определи персонала на детската градина като стойностни хора и добри педагози.

От Районната администрация са изпратили писма до всички детски градини и ясли в квартала – с указания да затегнат контрола, отбелязва Нова телевизия.

Кметът на район "Люлин" Георги Тодоров каза, че е мислил да въведе по-строги мерки за сигурност в детските градини, но че заради пожарната безопасност изискванията са такива, че не е възможно заключване на дворовете. "По-скоро трябва да бъдат под постоянно физическо наблюдение от охрана", заяви Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки