Велизар Енчев: Викторе, защо не му удари един в мутрата още в студиото?

Велизар Енчев 08 октомври 2017 в 16:46 16322 5

24-часовият ултиматум на вицето по тишината изтече, но БНТ, БТВ, Нова и БНР се спотайват и не смеят да теглят една солена на ултиматума на самозабравилия се вицепремиер. Пък и от днес имат интифа от габровското вице, което на специална пресконференция се разграничи от колегата си от Бургас. Което ще рече, че самият премиер удря през пръстите коалиционния си партньор с „дърварско чувство за хумор“, както го насоли Каракачанов. Сиреч, вече не се иска кой знае каква смелост от двете държавни и двете частни медии, за да заклеймят чорбаджията на „Дондуков“ 1, третиращ журналистите като свои служители.

Наистина, защо БНТ, БТВ, Нова и БНР не бранят своята чест и свободното слово? Защо не излязат с колективна декларация, с която да отхвърлят ултиматума и осъдят диктаторския тон на вицепремиер, ползващ сайта на Министерския съвет като броня за своята наглост?

Ако си блъскате главата върху тази тъй оглушителна тишина, потърсете парите и начаса ще намерите верния отговор за мълчанието на четирите национални медии.

Наближава краят на бюджетната 2017-а и всеки момент кабинетът ще определи както държавната субсидия за следващата година за БНТ и БНР, така и финансовите инжекции по национални и европейски програми за медиите. Да не говорим за рекламните европакети за к'во ли не, изцяло зависещи от волята на премиера и четиримата му вицепремиери.

Правителствената торба с коледни подаръци е тъпкана и с милиони евро за медии на всяка страна, председателстваща ЕС цели шест месеца. Кой ще лапне тези милиони зависи и от персоната, която преди 24 часа поиска извинение от тези, които преди това намачка като парцал.

Бедни ми Викторе, защо не му удари един в мутрата още в студиото?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

09.10 2017 в 00:24

Мда. Руините на моя свят, и мъртвите кумири ...
Много-много години ценях коментарите на Велизар Енчев. По-начетен, и по-опитен от мене човек - значи ценно.
А сега какво става ...
Тъжно(((

8000

4

Joe Jackson

08.10 2017 в 23:32

Не така. Оня има опит...с баби по границата.

11915

3

stob

08.10 2017 в 19:12

Браво "Другарю" Енчев!Най-после и Вие минахте към "МУТРИТЕ"! ДА ПРИЗОВАВАШ НЯКОГО "ДА УДАРИ В МУТРАТА"НЯКОГО ДРУГ СИ Е ЧИСТА ПРОБА МУТРЕНСКИ ПРИЙОМ! ВЪЗХИТИТЕЛНО!ДОСЕГА ИМАХТЕ ВИД НА БЛАГОВИДЕН И СДЪРЖАН ЧОВЕК!ПОЗДРАВЯВАМ ВИ С ДЕМОНСТРИРАНОТО ДОСЕГА ВИСОКО АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО! ДЕРЗАЙТЕ!

29585

1

Izalina

08.10 2017 в 18:25

Тоз пък и той - подстрекател.

Да допуснем, че е избрана стратегията "убий глупака с мълчание", м?

... и да изчакаме 25-ия час...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки