66 души са задържани преди мача Левски - ЦСКА

OFFNews 19 октомври 2013 в 16:23 5380 2

Левскарите преди вечното дерби. Снимка: Булфото
Левскарите преди вечното дерби. Снимка: Булфото

Общо 66 души са отведените в различни столични районни управления, съобщи МВР.

Засилено е полицейското присъствие в централната градска част, около спирките на градския транспорт и в района на националния стадион. Полицията предприема всички необходими мерки за опазване на обществения ред в столицата преди, по време и след дербито между "Левски" и ЦСКА. Оперативен резерв от полицейски сили е разположен в района на подходите към домове за настаняване на бежанци.

Сформиран е оперативен щаб от ръководството на СДВР, командира на СОБТ и заместник районни прокурори. Снощи около 21.30 часа патрули на СДВР са предотвратили разрастване на напрежението в района на джамията Баня башъ. 8 души – фенове на „Левски“ и ЦСКА са опитали да провокират конфликт с 4 мъже от африкански произход. Благодарение на бързата намеса на полицията няма пострадали.

Въпреки напрежението полицията предотврати сблъсъци между привърженици на двата клуба. Засилено полицейско присъствие имаше и около столичната джамия, заради призивите бежанците там да бъдат атакувани от ултраси.

Задържаните фенове са привърженици и на двата клуба. На езерото "Ариана", където е агитката на ЦСКА, бяха задържани няколко души, след като полицаи ги претърсиха и намериха у тях забранени предмети.

Част от феновете на "Левски" минаха по ул. "Веслец", която се намира близо до столичната джамия. До инциденти между бежанци и фенове на отбора, за каквито се говореше в социалните мрежи преди дни, не се стигна. В пространството около джамията днес нямаше бежанци, а в района имаше силно присъствие на полиция и жандармерия, както и в целия център на София. След кратка хореография пред сградата на Министерски съвет, част от агитката се отправи към паметника на Васил Левски. Оттам феновете бяха изведени до Националния стадион.

Агитката на ЦСКА стигна до стадиона откъм ул. "Гурко". Двете агитки нямат никакви допирни точки. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков