Трайков: Извинявам се за начина, по който Столична община реорганизира движението по Патриарха

OFFNews 09 май 2024 в 21:53 4628 5

Трайчо Трайков

Снимка БГНЕС

Трайчо Трайков

"Бих искал да се извиня за начина, по който Столична община прави реорганизацията на движението по бул. Патриарх Евтимий, бул. Витоша и ул. Фритьоф Нансен. Дори не говоря за достойнствата и недостатъците на самия проект" - заяви в четвъртък вечерта кметът на район "Средец" Трайчо Трайков. 

"Бях поискал да има обществено обсъждане на проекта и на всички съпътстващи документи и изследвания, че ще бъдат взети предвид обоснованите предложения на гражданите и че едновременно ще бъдат въведени работещи компенсаторни мерки. Много голям проблем за мен е, че не съм успял да убедя колегите, колко е важно да се работи именно с уважение и мисъл за местната общност, както и че съм допуснал информацията с мен да се споделя умишлено избирателно" - каза Трайков.

"Уморих се да повтарям, че нищо хубаво не може да се случи, ако не се помисли едновременно за легитимния интерес на пряко засегнатите, от които се очаква да платят цената. Опасявам се, че това може да стане прецедент, който да минира доверието в способността на районните кметове да представляват ефективно хората, които ги избират и по този начин да се загуби възможността за смислени градски промени" - коментира Трайков.

"Какво следва, ако съдът остави нещата каквито са? Подготвили сме доклад до СОС за преминаването на 105-те места от платения паркинг до Националния стадион към синята зона, където да могат да паркират и хората от подзона 2. Също от подзона 2 да може да се паркира двустранно по бул. Витоша, а не само по източната част. Готвим и доклад за промяната на времетраенето и цените на зоните за платено паркиране в центъра, с приоритет за живущите в непосредствена близост. Говорил съм с кмета на СО и общински съветници и очаквам добронамерено отношение и съдействие" - заяви кметът на район „Средец“. 

"Но идеята беше всичко това да стане предварително. В по-средносрочен план съм поискал да проектираме подземен паркинг в района на кръстовището на ул. Гурко и бул. Васил Левски, за което ни е необходимо съответното финансиране от СО. Утре ще отида и на заседанието на транспортна комисия в СОС, за което разбрах от медиите" - каза още Трайчо Трайков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

5

alfakentavur

10.05 2024 в 10:45

Не съди по себе си. Ти си такъв очевидно. Това не поставя под общ знаменател другите.

-2000

4

Люгер Химарс

10.05 2024 в 10:30

отговор: не, няма никаква разлика между синчетата и тоталитарната власт на техните родители.
И малокултурието, и наглостта и презрението към обикновените хора - всичко се повтаря

2800

3

genchbench

10.05 2024 в 09:00

Истината е, че Трайчо ******. Дано не ви се случва да опрете до него по работа, за да разберете колко неможещ е… дайте му само да лаладжийства. Бил подведен и бил позволил да споделят с него избирателно информация… смях в залата.

2550

2

alfakentavur

10.05 2024 в 02:53

Трайчо Трайков не е "синче" на комунистическата власт. Но явно ти си такъв и за това тролиш в подкрепа на днешните червени и русоробите.

-2000

1

Люгер Химарс

10.05 2024 в 01:55

каква е разликата между спусканите отгоре решения на тоталитарната комунистическа власт и тази пак така спусната отгоре и с презрение към хората недомислица на синчетата?