Таксиметрови шофьори излизат на протест на 131 места в столицата

OFFNews 20 май 2024 в 07:43 1197 2

Такси

Снимка БГНЕС/архив

Таксиметрови шофьори излизат на протест на 131 места в столицата, определени от общината за стоянки.

От Националния таксиметров синдикат обявиха, че започват безсрочни протестни действия, след като кметът Васил Терзиев не е  отговорил на искането им за среща. Недоволството ескалира след новата организация на бул. "Витоша", където беше премахната стоянката за таксита.

От бранша заявиха, че вече са премахнати 22 таксиметрови стоянки от зони „център“ и „първа“ в столицата, без какъвто и да е дебат.

Исканията им са за повече стоянки и за създаване на комуникация между бранша и Центъра за градска мобилност относно репатрирането на автомобили, паркирани върху местата, определени за таксита. 

Преди няколко дни кметът Терзиев проведе среща с представители на големите таксиметрови компании в София и на Сдружение с нестопанска цел "Съюз такси", които, по думите му, не участват в протестите. 

За мен са неоснователни днешните протести, след като миналата седмица е проведена среща със зам.-кмета по транспорт и с представители на протестиращите, на която е обяснено, че промените в центъра не премахват стоянки, както и че са поискани техни предложения, които да бъдат разгледани допълнително, обясни тогава във фейсбук кметът на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22553

2

dolivo

20.05 2024 в 10:12

фалирайте гадини мазни

1419

1

Dido

20.05 2024 в 08:06

След TIR-аджиите и преди мотористите най-искрено мразим мръсни, мазни и миризливи бакшиши!Тия говеда само искат, изискват и настояват...Когато им кажеш маршрут - улица по лулица и пряка по пряка, и почват едни чупки, стойки и физиономии...Махат дръжките на задните прозорци - пот, жега, задух, смрад...От пазара на "Красно Село" до басейна "Спартак" им е късо, от х-л "Хемус" до петте кьошета също им е късо...Иначе реват, че нямало пари/клиенти и дремят по цял ден на сянка...9 от 10 са баси и наглите смърдящи примати..
 
X

За личните карти с чип