83-годишен мъж е вторият тотомилионер

03 януари 2013 в 13:55 3109 2

Тото. Снимка: БГНЕС
Тото. Снимка: БГНЕС

Вторият тотомилионер, който подели рекордния джакпот на 18 ноември 2012 година с Росен Русимов от Перник, е 83-годишният Димитър Въжарски, съобщава TV7, като се позовава на свои източници. 

Тотомолионерът от Бобошево, който взе 4 736 303 лв., до последно не издаваше самоличността си, като взел печалбата си няколко дни преди да изтече установеният 45-дневен срок за изплащане на печалбите. Крайният срок за взимане на печалбата изтече в 17.00 часа на 2 януари 2013 година.

От Българския спортен тотализатор обаче не споменават името му, тъй като мъжът държал на дискретността. 

Името на милионера от Бобошево изплува, близо месец и половина след като беше спечелен големият джакпот който достигна близо 9 млн. лв. Тотомилионерът и семейството му почерпили съседите с бонбони, но не казали какъв е поводът. Ден преди Нова година заминали за София, където щастливецът се появил в централата на Спортния тотализатор. Според правилата, анонимността на късметлиите трябва да бъде запазена.

В края на ноември 2012 година НАП поиска запор на над 1 милион лева на тотомилионера от Перник Росен Русимов заради повече от 2 млн. лв. неплатени данъци. На Русимов е назначена ревизия като физическо лице, защото е прехвърлил фирма с огромни задължения към бюджета, която сега е собственост на беден и неграмотен ром. Русимов е отговорен като физическо лице за дълговете на дружеството “Билд Инженеринг”, което в момента се води на името на Бойчо Илиев от с. Медковец. Данъчна ревизия от 2010 година показвала, че под управлението на Русимов и предишния собственик на фирмата Ангел Христов, фирмата е задлъжняла с близо 2 милиона лева от невнесени в бюджета ДДС, осигуровки и корпоративен данък. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков