АЕЖ: Отменете избора на Иво Атанасов за член на СЕМ

OFFNews 17 юли 2013 в 21:42 3718 12

Иво Атанасов
Иво Атанасов

Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ) призова изборът на Иво Атанасов за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) да бъде отменен.

Без да коментираме професионалните качества на г-н Иво Атанасов, припомняме, че той е тясно свързан с Българската социалистическа партия, от която е бивш депутат. Атанасов е и бивш съветник на президента Георги Първанов, пише в позицията на АЕЖ-България.

Избирането на Атанасов задълбочава опасенията, възникнали след неотдавнашното изявление на председателя на Народното събрание Михаил Миков, което породи страхове, че управляващото мнозинство ще се опита да установи контрол върху обществените медии – нещо, което не се е случвало от 90-те години на миналия век, категорични са представителите на асоциацията.

Начинът, по който протече избора на новия член на СЕМ показва, че въпреки продължаващите протести и напрежението в обществото, управляващото мнозинство продължава със спорните и непрозрачни назначения, без да се вслушва в исканията за прозрачност и високи професионални критерии, пише в становището на АЕЖ-България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews