Бозов подаде жалба за касиране на вота във Варна

Елица Мартинова 16 юли 2013 в 11:33 1776 5

Доц. Христо Бозов СНИМКА: БГНЕС
Доц. Христо Бозов СНИМКА: БГНЕС

Христо Бозов, който загуби битката за кметския пост във Варна, подаде жалба до Административния съд за касиране на изборите.

От щаба на независимия кандидат, който бе подкрепен от БСП и „Движение БГ“, изтъкват, че са установени редица нарушения – гласуване с недействителни документи и сгрешени протоколи.

Екипът на Бозов посочват още, че след края на изборния ден на 7 юли са намерени отворени чували с бюлетини. От щаба твърдят още, че в деня на размисъл, както и по време на самото гласуване, нерегламентирано са разпространявани агитационни материали в подкрепа за опонента на Бозов – Иван Портних.

Морската столица избра градоначалник на 7 юли, когато на балотаж в битката за кметския пост се изправиха Христо Бозов и Иван Портних от ГЕРБ. Портних спечели вота с крехката преднина от 51,4 % или около 2000 гласа. Той ще бъде градоначалник за две години. До предсрочните избори се стигна, след като през март тогавашният кмет Кирил Йорданов подаде оставка под натиска на многохилядни протести във Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews