Дянков: Не подавам оставка. ГЕРБ пак ще получи мнозинство

Нели Чолашка 20 февруари 2013 в 11:21 4093 6

Симеон Дянков. Снимка: Сергей Антонов
Симеон Дянков. Снимка: Сергей Антонов

"Няма да подам оставка. При това положение оставам на поста като финансов министър и през следващите седмици и месеци ще продължавам да работя с премиера Борисов, за да може ГЕРБ отново да спечели пълен мандат."

Това обяви Симеон Дянков, чието отстраняване като вицепремиер и финансов министър в кабинета бе обявено от Бойко Борисов преди дни.

Дянков говори в сградата на Министерския съвет, където дойде за днешното редовно заседание на кабинета. Единствен той от министрите спря за изявление.

От думите на Дянков стана ясно, че той няма да подаде оставка, преди да си е отишло цялото правителство и ще си тръгне като министър, бил от начало докрай в кабинета.

Дянков заяви още, че не се сърди на премиера Борисов и че двамата били приятели.

Решението на Бойко Борисов да подаде оставка доказва, че той е един истински лидер на една демократична партия, каквато е ГЕРБ, каза още Дянков.

Финансовият министър щял да работи за второ правителство на ГЕРБ, в което партията да има мнозинство.

"Аз подкрепям премиера и ще го подкрепям в следващите няколко седмици, за да мога ГЕРБ пак да получат пълен мандат и да си довършим многото, което сме започнали.

По думите му народът, когато гласува, трябва да има предвид всичко, което правителството е направило - "не само магистралите, археологията, спортните площадки, детските градини...Всичко това, което е направено, е благодарение на Борисов и този кабинет.

Убеден съм, че народът ще се успокои, ще помисли и в крайна сметка ГЕРБ ще получи пълно мнозинство в следващия парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews