Ексклузивно Днес от 17 часа: Христо Иванов на живо в подкаста на OFFNews, очакваме въпросите ви към него

ГЕРБ са в парламента и се забавляват с кворума на заседанието

Елица Мартинова 25 юли 2013 в 09:18 2516 6

ПГ на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
ПГ на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

След повече от месец отсъствие от кулоарите на парламента ГЕРБ най-после се завърнаха в пленарната зала и се позабавляваха с кворума на заседанието.

Въпреки необичайно пълната за последните дни зала в началото на заседанието депутатите не успяха да съберат кворум за начало на работния си ден, тъй като се бяха регистрирали едва 104-ма народни представители.

"Нова процедура, защото очевидно някои народни представители виждат в процедурата по регистрация надхитряване. Хайде край с тая детска градина", призова председателят на НС Михаил Миков.

След забележката му се регистрираха 159 депутати и работата на парламента започна. 

Първа точка в дневния ред на парламента е гласуване на промените в Бюджет 2013, с които България ще вземе нов заем в размер на 1 000 000 000 лева. Именно тези изменения накараха ГЕРБ да се върнат в пленарна зала. Бившите управляващи настояват, че икономическата ситуация в страната не налага поемането на нов външен дълг.

За щастие на ГЕРБ лидерът на "Атака" Волен Сидеров не е в пленарната зала. Експремиерът Борисов неведнъж подчерта, че ще се върне на работа, ако националист номер едно спре с провокациите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови