Кметът на Неделино предложи своя къща за настаняване на бежанци

Вероника Шербанова 15 октомври 2013 в 13:07 4119 3

Кметът на Неделино Стоян Беширов

Кметът на Неделино Стоян Беширов предложи да предостави своя къща и старо училище в града за настаняване на бежанци.

Гледам ежедневните бомбардировки и това, което става в момента в Сирия. Не е приятно и не пожелавам на никого да се случват подобни неща, заяви Беширов пред „Фокус“.

Беширов обясни, че е готов да предостави своя къща за временно ползване, докато настанените в нея бежанци си намерят подслон и препитание.

Къщата е напълно годна за живеене. В нея има три апартамента, като във всеки от тях могат да живеят минимум по две семейства, обясни Беширов.

След съгласуване с Общинския съвет за сирийските бежанци може да се използва и сграда на старо училище в центъра на Неделино, допълни кметът на града.

Сградата е от около 6000 кв. метра и не се използва от поне 7-8 години. Наистина има нужда от ремонт, но разполага със санитарни помещения и столова за хранене, уточни Стоян Беширов.

Искам да предоставим сградата на училището, защото бежанците са са в изключително тежко положение. Човек трябва да бъде състрадателен, а хората в Неделино са такива и подкрепят идеята за настаняване на бежанци в града, подчерта Беширов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!