Махнаха етиката от комисията на Сидеров

Нели Чолашка 11 юли 2013 в 09:19 2688 10

Волен Сидеров се пази от народната любов с полицейска палка. Снимка : BULPhoto
Волен Сидеров се пази от народната любов с полицейска палка. Снимка : BULPhoto

Депутатите промениха правилника за работа на Народното събрание, с което отделиха етиката от комисията, оглавявана от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

За целта се създава нова комисия по вероизповедание и парламентарна етика. Досега вероизповеданията бяха към правата на човека и жалбите на граждани.

Вносителите на предложението за промени - Янаки Стоилов (БСП) и Камен Костадинов (ДПС), официално не признават, но причината да се правят тези размествания е, че политици, сред които и президента Росен Плевнелиев, протестиращите и интелектуалци се възмутиха крайно от факта, че именно Сидеров ще отговаря за етиката в парламента.

От своя страна лидерът на националистите попита как точно се измерва етиката на един човек.

Той не присъства на днешното заседание на парламента.

Депутатите, които членуват в комисията на Сидеров се оплакват, че това е единствената комисия, която не е заседавала досега.

Промените ще влязат в сила от утре, когато ще бъдат публикувани в "Държавен вестник". Очаква се комисията по вероизповедания и парламентарна етика да оглави Пламен Славов от БСП, вероизповеданията и парламентарната етика - Тунчер Кърджалиев от ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews