Митрополит Николай: По-добре без часовник в рая, отколкото с часовник в ада

05 март 2013 в 13:59 3617 1

Митрополит Николай. Снимка: БГНЕС
Митрополит Николай. Снимка: БГНЕС

"По-добре без часовник да вляза в рая, отколкото с часовник в ада".

Така Пловдивският митрополит Николай коментира решението си да продаде скъпия си "Ролекс", за да може да плати високата сметка за ток в храма "Св. Марина" в Пловдив.

Малко преди да влезе на заседание в Светия синод, владиката обясни, че часовникът е представлявал изкушение и съблазън не толкова за обикновените хора, колкото за журналистите и за медиите.

По думите на Пловдивският митрополит той се е разделил лесно с "Ролекс"-а си, за да може църковното настоятелство на храма да го използва за нуждите си.

Николай обаче не даде повече подробности около цената на "Ролекс"-а, заявявайки, че църковното настоятелство се разпорежда с търга.

Преди седмица от храма “Света Марина” в Пловдив обявиха, че не могат да платят сметката за ток за месец януари, която е на стойност 2940 лв. За да не останат без електричество, от храма започнаха набиране на дарения. Пловдивският митрополит Николай пък дари "Ролекс"-а си. От църковното настоятелство побързаха да обявят търг за продажбата на часовника. Очаква се “Ролекс”-ът на Николай да бъде продаден за 3000 лв, което ще усигури нужните пари за погасяване на сметката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл