Напрежение в СУ в очакване на решението за стачката (на живо)

Владимир Йончев 28 октомври 2013 в 15:33 3325 26

Преподаватели в подкрепа на студентската окупация.
Преподаватели в подкрепа на студентската окупация.

Напрежение витае в сградата на Софийския университет, в двора и в района на университета в очакване на решението на Академическия съвет. Върховният орган на най-големия български вуз в момента заседава, за да реши дали университетът да излезе в безсрочна стачка.

Преподавателите, които участват в събранието, бяха посрещнати с кордон от симпатизанти, аплодисменти и викове "Оставка" в двора. Те на свой ред отвръщаха с "Ние сме с вас".

Заседанието на Академическия съвет е в зала 1 на Ректората. В същото време много студенти стоят в аудитория 272 в очакване на решението. Дворът е претъпкан с преподаватели, журналисти и подкрепящи протеста. 

Напълно е претъпкана уличката зад университета, където в момента е единственият достъп към двора. Поне 200 души, подкрепящи студентската окупация, са запушили улицата. Настроението им непрекъснато се радикализира. 

Те дойдоха зад университета след призива на студентите за подкрепа заради опасения от непрекъснати провокации.

Едно от лицата на протеста на студентите Борис Рангелов каза, че с колегите му очакват решението на Академичния съвет, което ще стане ясно вероятно към 17 ч, и след това ще обявят какви по-нататъшни действия планират.

OFFNews следи на живо събитията чрез стрийма на блогъра Иво Божков.

  

 


Broadcasting live with Ustream

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика