Назначението на Петко Арнаудов за горски шеф ще се преразгледа

OFFNews 13 август 2013 в 10:10 3535 5

Протестът срещу назначението на Петко Арнаудов пред горското в Царево
Протестът срещу назначението на Петко Арнаудов пред горското в Царево

Назначението на бившия кмет на Царево Петко Арнаудов за директор на Държавното горско стопанство в черноморското градче ще бъде преразгледано, за да няма напрежение. Това обяви министърът на земеделието Димитър Греков пред Нова тв.

Назначението му предизвика остра реакция сред природозащитната общност. Като кмет на Царево в продължение на три мандата Арнаудов заслужи приз за погазване на екологичното законодателство и природозащитата. Той бе главно действащо лице в скандала с незаконното вилно селище „Златна перла“ в природен парк „Странджа“, впоследствие разрушено. 

Вчера пред горското в Царево се проведе флашмоб протест с искане за незабавна оставка на новия началник. Арнаудов не се срещна с протестиращите.

Арнаудов бе и радетел за новия общ устройствен план на Царево, дело на арх. Калин Тихолов, който предвиждаше застрояване на десетки хиляди декари по Южното Черноморие – също в границите на природния парк.

За да премахне пречките пред устройствения план и да „спаси“ незаконното селище, Арнаудов дори се опита да заличи целия парк „Странджа“ като защитена територия.

По въпроса за кадровите размествания в земеделското министерство Греков заяви, че не ставало дума за политическа чистка – до момента уволнението служители от ведомството са 19, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews