Осмо издание на "Живей активно!" на 23 юни

Вероника Шербанова 21 юни 2013 в 18:01 1582 0

Инициативата
Инициативата "Живей активно!" се провежда за осма поредна година.

Инициативата „Живей активно!“ ще се проведе за осма поредна година на 23 юни. Началото ще бъде дадено в 10 часа пред НДК.

Инициативата се провежда по традиция под патронажа на Столична община и на кмета на София Йорданка Фандъкова, която също ще присъства на събитието.

Известни български спортисти и музиканти ще поведат феновете на активния начин на живот към Южния парк, където ще се проведат много спортни игри.

Преди това велосипедисти ще се съберат пред Театър „София“, откъдето ще тръгне специално организираният велопоход. Колоездачите ще преминат по велоалеята на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ към Паметника на Съветската армия. Там те ще се присъединят към почитателите на ролерите, тротинетките и скейтборда и заедно с тях ще се насочат към НДК за официалното откриване на „Живей активно!“ в 10 часа.

В Южния парк са предвидени турнири по бейзбол, стрийтбол, баскетбол, волейбол, футбол, тенис на маса, ролери. Ще бъдат организирани и игри за балансирано готвене, интелектуални състезания, както и игри за домашните любимци и техните стопани. Най-активните ще получат подаръци.

Инициативата „Живей активно!“ се провежда от 2006 година, като идеята е да се популяризира идеята повече хора да се хранят балансирано и да спортуват. До момента в инициативата са се включили над 140 000 души, сред които и най-големите спортисти на България – Нешка Робева, Йордан Йовчев, Наско Сираков, Тереза Маринова, Мария Грозева, Екатерина Дафовска, Сесил Каратанчева, Армен Назарян и много други.

Повече информация за събитието можете да намерите на интернет страницата на инициативата или на страницата на „Живей активно!“ във Facebook. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews