СДС възкресява вестник „Демокрация“ (видео)

15 януари 2013 в 15:03 2717 1

Главен редактор на
Главен редактор на "Демокрация" ще е Александър Йорданов. Снимка: OFFNews

СДС възкресява вестник „Демокрация“, съобщи на пресконференция днес лидерът на партията Емил Кабаиванов.

Главен редактор на синьото издание ще е Александър Йорданов.

Възкресеният „Демокрация“ ще е седмичник и ще излиза в 24 страници всеки четвъртък. Първият му брой ще бъде на пазара на 24 януари.

Александър Йорданов съобщи още, че „Демокрация“ ще има кореспондентска мрежа в цялата страна.

Вестник „Демокрация” ще продължи традицията на първото демократично издание у нас, но ще се обърне и към новото. Вестникът ще бъде дом на демократите, пространство на талантливи и културни личности, както и ще представя мнението на младите и на гражданското общество, обясни Йорданов.

На своите външнополитически страници „Демокрация“ ще следи внимателно какво се случва в Чехия, Полша, Унгария, Словакия – навремето бяхме заедно в социалистическата общност, а сега са много преди нас. Тези страни в момента не са във фокуса на българския печат,  подчерта главният редактор.

Събираме оферти за отпечатването на вестника, в момента преговаряме. Цената на вестника обаче няма да е над 1 лев, съобщи синият лидер Емил Кабаиванов.

Александър Йорданов е роден във Варна през 1952 г. От 1991 – 1993 г. е заместник-председател на Съюза на демократичните сили. От 1991 до 1992 г. е председател на парламентарната група на СДС, а от 5. ХІ. 1992 до 17. Х. 1994 г. е председател на ХХХVІ ОНС. От 1998 г. е посланик на България в Полша. През 1999 г. – с указ на президента, е назначен за посланик на България и в Литва, Латвия и Естония. 2001 г. е назначен за посланик на Република България в Македония. Автор е на книгите “Личности и идеи” (1986), “В сянката на думите” (1989), “Своечуждият модернизъм” (1993), “Надеждата срещу безвремието” (1993). В момента е член на Националния съвет на СДС.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews