След протест: Министър разпореди проверка на всички сметки за ток на ЧЕЗ

Александра Маркарян 05 февруари 2013 в 15:33 2606 0

Протест срещу ЧЕЗ в Благоевград. Снимка: БГНЕС
Протест срещу ЧЕЗ в Благоевград. Снимка: БГНЕС

Икономическият министър Делян Добрев разпореди проверка на начина на формиране на сметките за ток на ЧЕЗ, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Решението дойде след протест в Благоевград, проведен на 4 февруари под надслов "Срещу ČEZ за надвишените сметки за ток". Събраха се над 1500 души. Полицията арестува един от организаторите - Люси Манова. 

Днес на среща между ръководството на МИЕТ и на "ЧЕЗ Разпределение България" двете страни са се споразумели да се направи проверка от експертна комисия от МИЕТ на начина на формиране на сметките за електроенергия на потребителите на ЧЕЗ. Решението бе обявено от зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Евгения Харитонова.

Проверката ще бъде извършена поради възникнали съмнения за некоректно изчисляване на сметките за ток на някои потребители, се казва в съобщението от МИЕТ.

От 6 до 8 февруари 2013 ще бъдат проверени регионалните звена в Благоевград, Сандански, Петрич, Разлог и Гоце Делчев.

Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ ще работят с удължено работно време, за да приемат жалби на потребители. От компанията увериха, че при установени грешки във фактурите, сумите по тях ще бъдат възстановени. Електроразпределителното дружество се ангажира да предостави възможност на всички клиенти, подали жалби, да платят сметките си разсрочено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews