Братя Пулеви постигнаха победи в САЩ

OFFNews 15 декември 2023 в 15:16 1835 0

Кобрата

Снимка Фейсбук на Кубрат Пулев

Кобрата записа убедителен успех

Братята Кубрат и Тервел Пулеви записаха победи на професионалния ринг в САЩ.

Кубрат Пулев надигра напълно поляка Анджей Вавжик и го победи с пълно съдийско единодушие в гвоздея от програмата на боксовата галавечер в американския град Коста Меса.

42-годишният българин получи доверието и на тримата съдии край ринга - 99:89, 100:88, 100:88, и регистрира 30-ата си победа в 32 мача сред професионалистите. Двама от арбитрите видяха по-добра игра на Пулев и в десетте рунда на мача, докато един от тях присъди един рунд в полза на Вавжик.

Двубоят от тежка категория премина изцяло под контрола на Пулев, като той прати съперника си на два пъти в нокдаун, но се размина с нокаута.

Малко преди началото на срещата стана ясно, че Пулев е бил привикан да даде допинг проба, каквато обикновено се дава след мачовете. Това обаче не изглежда да повлия особено на българина, който от началото на срещата бе по-активният боксьор.

В първите два рунда играта бе по-скоро опознавателна с минимално предимство на Пулев. В третия рунд то вече изглеждаше по-сериозно, но без да се създават критични ситуации на ринга.

В края на първата минута на четвъртия рунд Вавжик организира първата си по-сериозна атака в мача, а малко по-късно намери и брадата на Пулев с ляв прав удар.

Пулев отговори на предизвикателството в средата на петия рунд, когато сериозно разклати Вавжик с последователни ляв и десен удар. Последваха и няколко леви прави удара на българина, но в края на рунда съдията на ринга предупреди Пулев за удар с лакът в лицето на поляка.

Шестият рунд започна с много активен бокс от страна и на двамата участници в мача. Много тежък удар с дясната ръка накара Вавжик да приклекне, но полякът не падна и не му бе броен нокдаун.

В края на рунда с ляво кроше Кубрат Пулев успя да прати Вавжик на земята и този път вече имаше отброяване за нокдаун.

Още в старта на осмия рунд Пулев направи много солидна атака с дясно кроше, с която докара втори нокдаун на Вавжик. Полякът трудно стоеше на краката си, а неспирните леви прави удари на българина правеха задачата му неимоверно трудна.

До края на мача Кубрат Пулев продължи да доминира, а победата за Вавжик бе тази, че се размина с нокаутиращия удар на българина.

След успеха Пулев вече има баланс от 30 успеха и две загуби, като 14 от тези успехи са с нокаут. За Вавжик балансът на професионалния ринг е 34 победи и три загуби.

Тервел Пулев пък постигна 18-ата си победа на професионалния ринг.

В двубой в тежка категория 40-годишният Пулев победи американеца Дионардо Майнър по точки с пълно съдийско единодушие - 59:54, 60:53, 60:53.

В първите минути на боя 34-годишният Майнър бе доста активен. Играещият с обратен гард американец опитваше да търси всяка възможност за атака, но бързо се умори и Пулев веднага използва момента, за да поеме инициативата.

Предимството на българина, особено във втория и третия рунд, бе много сериозно, като в средата на третия той успя да прати съперника си и в първия нокдаун в мача. Майнър трудно стоеше на краката си и често навеждаше глава, за да парира атаките на бронзовия медалист от Олимпийските игри в Лондон и да си даде време за почивка.

Последен опит да промени нещо Майнър направи в четвъртия рунд, но тази му активност не доведе до промяна в баланса на силите.

В последните два рунда от предвидените шест Тервел Пулев бе пълен господар на ринга и макар да не успя да нокаутира противника си, не остави никакво съмнение, че повече заслужава победата.

"Труден мач. Противникът беше много силен физически, хитър, дебнеше момента. Когато можеше да точкува, го правеше. Стараех се да нанасям чисти удари. Показах, че съм по-добрият боксьор. Очаквах той да бъде много агресивен в началото и това не ме изненада. Засега нямам готов вариант за следващ съперник, надявам се скоро да играя и в по-голям мач", каза Тервел Пулев пред камерата на bTV веднага след края на двубоя.

След победата Тервел Пулев има баланс от 18 победи (14 с нокаут) и само една загуба. Дионардо Майнър е с със седем победи, четири загуби и два равни мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!