Усик нокаутира Дюбоа и защити титлите си

OFFNews 27 август 2023 в 09:58 2884 0

Бокс

Снимка Getty Images

Усик гледа към мач с Фюри

Украинецът Александър Усик нокаутира британския претендент Даниел Дюбоа и защити титлите си в тежката категория на професионалния бокс по версиите на WBA, IBF и WBO, както и пояса на списание The Ring.

Мачът приключи в 48-та секунда на деветия рунд на "Тарчински Арена" във Вроцлав, Полша.

Нокаутът за Усик се виждаше още от предния рунд, когато съдията направи първо отброяване срещу британеца.

Ключовият момент обаче бе в петия рунд, когато Дюбоа нанесе нисък удар и изкара въздуха на Усик. Украинецът получи време от съдията, възстанови се напълно и спечели 21-та си победа в професионалния бокс.

Дюбоа заяви след двубоя, че ударът му е бил легален е бил "ограбен". Усик пък вече гледа напред към битка с шампиона по версията на WBС Тайсън Фюри.

Преди началото на мача украинският президент Володимир Зеленски направи обръщение към феновете и всички, които подкрепят страната в защитата й срещу руската военна агресия.

"Тази вечер във Вроцлав е много специална. Украинци, британци, поляци и хора от целия свят подкрепят Украйна в 550-ия ден от началото на мащабната руска инвазия заради силата, на която ще станете свидетели.

Силата на нашия народ е равносилна на тази на великия Александър Усик, а мощта на нашите съюзници е солидна колкото тази на Даниел Дюбоа", заяви Зеленски в посланието си към 40-те хиляди в откритата арена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!