Пътуването за работа също е работа, отсече Европейският съд

OFFNews 11 септември 2015 в 15:00 12046 6

Всекидневният път за работа също е работа, реши Европейският съд в Люксембург, пише BBC.

Голям брой от служители в Европа без фиксиран офис вече може да получават по-големи възнаграждения или работното им време да бъде намалено след решението на Европейския съд. Според него пътуването към някои работни места може да бъде вече смятано за част от работния ден.

Досега никой не е зачитал пътуването като работен процес. След решението обаче облагодетелствани ще бъдат газови техници, търговски представители, както и хора, назначени да полагат грижи за възрастни, пише още BBC.

Европейският съд твърди, че решението е взето, за да предпази здравето и сигурността на служителите и като добавка на съществуващите работни времеви регулации на Европейския съюз.

Експлоатацията на работници е проблем, срещу който се изправят нововъведенията. Една от основните цели е точността и професионализма на работодателите, които да изискват средно по 48 часа на седмица работа от подопечните си.

Решението идва след казус в Испания, включващ компания на име "Tyco", инсталираща системи за сигурност. Компанията затвори регионални офиси през 2011 година и в резултат на това служителите й бяха длъжни да пътуват много сериозни дистанции, за да стигат до работното си място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!