493 клуба избират ново ръководство на БФС

OFFNews 14 март 2024 в 12:23 1612 0

Бербатов

Снимка Фейсбук на Димитър Бербатов

Бербатов е най-разпознаваемото лице от кандидатите за БФС

На фона на преговорите за съставяне на ново правителство някак тихомълком дойде и датата за конгреса на Българския футболен съюз, който трябва да определи новия президент на централата.

Настоящият Борислав Михайлов управлява 18 години и подаде оставка след протестите на фенове в края на м.г., които бяха потушени с използване на груба сила от страна на полицията. Беше насрочена дата на изборен конгрес - 15 март, вицепрезидентът Михаил Касабов стана и.д. президент.

Кандидатите за поста на Михайлов са седем. Това са споменатият вече Михаил Касабов, шефът във федерацията Георги Иванов - Гонзо, Димитър Бербатов, Петьо Костадинов, Манол Иванов, Георги Градев и Георги Захариев. Измежду тях ще трябва да избират делегатите на конгреса, които ще бъдат 493 от общо 525 регистрирани клуба.

32 от тях не са излъчили свой представител и съответно няма да участват. Така ако 247 делегата дадат гласа си за един от кандидатите на първи тур, то той ще бъде избран да управлява БФС. Всеки клуб има един глас независимо дали е Левски или Гигант (Съединиение) например.

Трудно е да се определи кой от кандидатите е фаворит. Димитър Бербатов се явява за втори път на избори, като преди не му достигна един глас. Той е най-разпознаваемото лице на опозицията на Михайлов.

В последния момент в битката се включиха и досегашни кадри на централата като Касабов и Иванов. Кампанията на Гонзо е пълна енигма, тъй като разговаря с клубовете далеч от камери и микрофони.Той беше издигнат от Добруджа, което предизвика скандал между фенове и ръководство, тъй като привържениците не го одобряват.

Началото на конгреса е обявено за 10,30 часа, като всеки от кандидатите ще има определено време да представи стратегията си, след което ще се премине към гласуване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!